Ανακοίνωση της Κλαδικής Εργαζομένων στα ΜΜΕ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε

 

Η Κλαδική Ένωση Εργαζομένων στα MME της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε εκφράζει την αμέριστη, πλήρη, συναδελφική και συντροφική αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους στον Τύπο της Λέσβου και χαιρετίζει την επιτυχημένη απεργία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, ενάντια στις συνεχιζόμενες απειλές και τους τραμπουκισμούς από τις φασιστικές συμμορίες που δρουν στο νησί. Πιο πρόσφατο, αλλά όχι μοναδικό παράδειγμα, η ελεεινή απόπειρα τρομοκράτησης μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο, της συναδέλφου Ανθής Παζιάνου.

Οι τραμπουκισμοί, οι απειλές και οι επιθέσεις βίας, αποτελούν έτσι κι αλλιώς κομμάτι της ημερησίας διάταξης στη Μυτιλήνη εδώ και αρκετούς μήνες και έχουν ως θύματα βέβαια, όχι μόνο τους δημοσιογράφους, αλλά κυρίως τους πρόσφυγες. Οι φασιστικές συμμορίες δρουν στο νησί καλυμμένες πίσω από υποτιθέμενες επιτροπές πολιτών ή συνδέσμους οπαδών και έχουν την πλήρη ανοχή που ενίοτε μετατρέπεται σε ανοιχτή στήριξη τοπικών αρχόντων, δημάρχων και βουλευτών.

Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία ότι για τα καθάρματα του φασιστικού εσμού, εχθρό δεν αποτελεί μόνο η οποιαδήποτε πράξη αλληλεγγύης η οποία αναδεικνύει τη χαμέρπειά τους, αλλά ακόμα και η στοιχειώδης έρευνα της πραγματικότητας που τους παρεμποδίζει στη διασπορά ψεμάτων, fake news και θεωριών συνωμοσίας, από αυτά που καλλιεργούν συνεχώς προκειμένου να θερίσουν το ρατσιστικό μίσος.

Το ζήτημα της υπεράσπισης των εργαζομένων στον Τύπο, αλλά και όλων των εργαζομένων, από τις φασιστικές απειλές, οφείλει να αποτελέσει άμεσα προτεραιότητα στην ατζέντα όλων των συνδικάτων. Το ίδιο ισχύει για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που τα συνδικάτα οφείλουν να αντιμετωπίζουν ως συνάδελφους.

Οι εργαζόμενοι/ες και οι συνδικαλιστές/ριες, θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας απέναντι στα φασιστικά καθάρματα.

 Η απεργία των εργαζομένων στον Τύπο της Λέσβου πρέπει να είναι μόνο η αρχή.  

-ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΑ ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ –ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

 

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2011/12/mme.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2011/12/mme-150x150.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση της Κλαδικής Εργαζομένων στα ΜΜΕ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε   Η Κλαδική Ένωση Εργαζομένων στα MME της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε εκφράζει την αμέριστη, πλήρη, συναδελφική και συντροφική αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους στον Τύπο της Λέσβου και χαιρετίζει την επιτυχημένη απεργία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, ενάντια στις συνεχιζόμενες απειλές...