Σήμερα Πέμπτη 9/2/2017, το Σωματείο των εργαζομένων στη ΒΙΒΕΧΡΩΜ προχωρά σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία με αίτημα την ακύρωση απόλυσης συναδέλφου τους Κώστα Καραμαγκιόλα και την άμεση επαναπρόσληψή του. Συγκεκριμένα, οι εργάτες της ΒΙΒΕΧΡΩΜ και το σωματείο τους, στέκονται στο πλευρό του συναδέλφου τους , καταγγέλλοντας την απόλυσή του ως στοχευμένη και εκδικητική. Ο βιομηχανικός εργάτης Κώστας Καραμαγκιόλας, μέλος του ΠΑΜΕ, συμμετείχε στη γενική συνέλευση του σωματείου του, την περασμένη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, όπου και τοποθετήθηκε εκφράζοντας τις απόψεις του σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούσαν τη συνέλευση. Φαίνεται πως οι απόψεις του δεν άρεσαν ιδιαίτερα στην εργοδοσία, η οποία, μετά από δύο εργάσιμες, του κοινοποίησε την απόλυσή του. Η απόλυσή του στηρίζεται σε «αστείες δικαιολογίες που δεν πείθουν κανέναν» δηλώνουν κατηγορηματικά οι εργαζόμενοι του εργοστασίου.

Η πολυεθνική εταιρία ΒΙΒΕΧΡΩΜ επιχειρεί στην περίπτωση του Κ. Καραμαγκιόλα αυτό που ξέρει να κάνει καλά το Κεφάλαιο. Επιδιώκει να ασκήσει τρομοκρατία στους εργάτες, με παραδειγματικές απολύσεις, με έλεγχο όχι μόνο της εργασίας τους αλλά και της συνδικαλιστικής τους σκέψης και δράσης. Το Κεφάλαιο πάντα προσπαθούσε και πάντα θα προσπαθεί να ελέγχει τους εργάτες, να τους κρατά φοβισμένους και υποτακτικούς, να ελέγχει την ίδια τη ζωή τους και όχι απλώς την εργατική τους δύναμη την οποία έτσι κι αλλιώς εκμεταλλεύεται στυγνά. Σε αυτή τη λογική πάντα χτυπούσε και θα χτυπά το συνδικαλισμό και τη συλλογική δύναμη της εργατικής τάξης. Τα εργοδοτικά σωματεία, ο εργατοπατερισμός και ο κρατικοδίαιτος “συνδικαλισμός” είναι κάποια από τα εργαλεία του Κεφαλαίου στο πεδίο της ταξικής αντιπαράθεσης. Ιδιαίτερα στις μέρες μας όπου το Κράτος, με δικαιολογία την οικονομική κρίση, κάνει τα πάντα για να διευκολύνει το Κεφάλαιο, καταργώντας δικαιώματα που η εργατική τάξη κέρδισε με αίμα, τακτικές όπως αυτές θα οργιάζουν. Ο συνδικαλισμός όμως δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι συναινετικός στις ορέξεις των αφεντικών, αλλά μόνο εναντίον τους.

Ο συνδικαλισμός είναι η φωνή και η δύναμη των εργαζομένων. Στο συνδικαλισμό λοιπόν δεν χωράνε οι παρεμβάσεις και ο έλεγχος της εργοδοσίας. Το ίδιο και στις διαδικασίες των εργαζομένων και των εργατικών τους ενώσεων. Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας και οι λακέδες των αφεντικών δεν έχουν θέση σε συνδικαλιστικές συνελεύσεις και είναι υποχρέωση των ίδιων των εργαζομένων να τους πετούν με τις κλοτσιές έξω από τις διαδικασίες τους.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό του απολυμένου εργάτη Κώστα Καραμαγκιόλα και στηρίζει τις δράσεις του Σωματείου του για την επαναπρόσληψή του. Στην συγκέντρωση που καλεί η  Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ), την Πέμπτη 9/2/2017 έξω από το εργοστάσιο της ΒΙΒΕΧΡΩΜ – στο Βαθύ Πηγάδι, Μάνδρας Αττικής – οι εργάτες της ΒΙΒΕΧΡΩΜ, το Σωματείο τους και η Ομοσπονδία τους δεν πρέπει να είναι μόνοι. Πρέπει να έχουν στο πλευρό τους κάθε εργαζόμενο της βιομηχανικής «άγριας δύσης» που λέγεται Θριάσιο Πεδίο.

  • Άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου εργάτη
  • Κανένας έλεγχος της συνδικαλιστικής ζωής των εργατών και των σωματείων τους.
  • Απέναντι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, η αλληλεγγύη και η άμεση δράση των εργατών.
  • Χτίζουμε την επαναστατική συνδικαλιστική συνομοσπονδία των εργατών, προετοιμάζουμε Γενική Αντικαπιταλιστική Απεργία.

    kataskev

RocinanteΑνακοινώσεις
Σήμερα Πέμπτη 9/2/2017, το Σωματείο των εργαζομένων στη ΒΙΒΕΧΡΩΜ προχωρά σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία με αίτημα την ακύρωση απόλυσης συναδέλφου τους Κώστα Καραμαγκιόλα και την άμεση επαναπρόσληψή του. Συγκεκριμένα, οι εργάτες της ΒΙΒΕΧΡΩΜ και το σωματείο τους, στέκονται στο πλευρό του συναδέλφου τους , καταγγέλλοντας την απόλυσή του ως...