Στις 16 Μαρτίου, 16 πρόσφυγες βρέθηκαν νεκροί κοντά στο Αγαθονήσι. Tο ελληνικό κράτος αναμασά ξανά την καραμέλα τριών χρόνων,  ότι οι πνιγμοί των προσφύγων αποτελούν μία ατυχή τραγωδία. Ακόμη και αν οι συγγενείς των θυμάτων μαρτυρούν ότι τηλεφωνούσαν επίμονα τους λιμενικούς στην Σάμο από το πρωί της 16ης και παρακαλούσαν για βοήθεια και εκείνοι έμειναν απαθείς αφήνοντας τους πρόσφυγες να παλεύουν με τα νερά για 24 ώρες. Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν το ελληνικό κράτος δεν είχε εντάξει τον θάνατο στην πολιτική του, αν δεν αντιλαμβανόταν τους πρόσφυγες ως βάρος και την αλληλεγγύη ως «χάρη». Αν δεν είχε συνυπογράψει με ικανοποίοηση της συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας, που προσθέτει πτώματα και ζωές σε αναμονή.
Οι πνιγμοί των προσφύγων αποτελούν εγκλήματα και το ελληνικό κράτος είναι υπεύθυνο για αυτά τα εγκλήματα.

Η διαμονή στα αποκεντρωμένα και άθλια κέντρα κράτησης, οι απελάσεις στην Τουρκία, η αρνήση παροχής ασύλου και επανένωσης οικογενειών, η μη εκπαίδευση των παιδιών, η μη χορήγηση ολοκληρωμένης και ασφαλούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η εποχορήγηση κάθε λογής εμπορικής μαφίας που θυσαυρίζει σε βάρος των προσφύγων αποτελεί προσφυγή στη βαρβαρότητα. Οι πρόσφυγες οργανώνονται και διεκδικούν να αλλάξουν τη βαρβαρότητα αυτή. Στεκόμαστε δίπλα τους, πολεμώντας κάθε εθνικιστική, ρατσιστική και ξενοφοβική τάση στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας, αντιπαλεύοντας κάθε αντιπροσφυγική πολιτική, αποκρούοντας κάθε αντίληψη για «τυχαία γεγονότα» όταν πρόκειται για την πολιτική των δολοφονιών.
Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί σήμερα Τετάρτη 4/4 στις 18.30 στην πλατεία Συντάγματος, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο δολοφονικό έγκλημα στο Αιγαίο. 

-Να σταματήσουμε τις δολοφονίες στο Αιγαίο -Κάτω η ευρωτουρκική συμφωνία της ντροπής
-Στέγαση όλων των προσφύγων σε σπίτια στον αστικό ιστό, κλείσιμο όλων των στρατοπέδων
-Άσυλο και χαρτιά για όλους – Καμία απέλαση, καμία «επαναπροώθηση»
-Ανοιχτά σύνορα για όλους τους πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/rocinante-logo-e1552663831502.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/rocinante-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Στις 16 Μαρτίου, 16 πρόσφυγες βρέθηκαν νεκροί κοντά στο Αγαθονήσι. Tο ελληνικό κράτος αναμασά ξανά την καραμέλα τριών χρόνων,  ότι οι πνιγμοί των προσφύγων αποτελούν μία ατυχή τραγωδία. Ακόμη και αν οι συγγενείς των θυμάτων μαρτυρούν ότι τηλεφωνούσαν επίμονα τους λιμενικούς στην Σάμο από το πρωί της 16ης και...