Η συμπλήρωση 6 χρόνων από την κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, βρίσκει την ελληνική κοινωνία αντιμέτωπη με ένα νέο κύκλο αυταρχισμού και καταστολής.

Η επέτειος της εν ψυχρώ εκτέλεσης ενός 15χρονου μαθητή και  της κοινωνικής εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008, ξεδιπλώνει το συμβολισμό της σε όλη του την πληρότητα καθώς συναντά τη σημερινή πραγματικότητα, του Κράτους που συνεχίζει να δολοφονεί, του Κράτους που βασίζει την πολιτική του ύπαρξη στη φυσική εξόντωση του «εσωτερικού εχθρού» του. Χωρίς πια την φαιδρή επίκληση του «μεμονωμένου περιστατικού», αλλά ευθέως μέσω μιας στρατηγικής που επιχειρεί να μετατρέψει την κοινωνία ολόκληρη σε άτυπο στρατώνα.

Αν το Δεκέμβρη του 2008 ήταν οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις που «χάλασαν» το εορταστικό κλίμα της πόλης, εφέτος τη βιτρίνα της πόλης σπάει η παρουσία των Σύρων προσφύγων στην πλατεία Συντάγματος, που από τις 19 Νοέμβρη διεκδικούν με την παρουσία τους εκεί και με την απεργία πείνας να εφαρμοστεί η συνθήκη της Γενεύης και να τους αναγνωριστεί η ιδιότητα του πρόσφυγα πολέμου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η μάχη τους αυτή για αξιοπρέπεια και ζωή έχει κατασυκοφαντηθεί και στοχοποιηθεί από όλον γελοίο συρφετό του  «νόμου και της τάξης» που υπερασπίζεται μια κοινωνική ομαλότητα που υπάρχει μόνο στη φαντασία του.

Ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές και τις απειλές των δυνάμεων καταστολής για εκκένωση του Συντάγματος, οι Σύροι/ες πρόσφυγες συνεχίζουν τον αγώνα τους και είναι χρέος όλου του αντικαπιταλιστικού και του εργατικού κινήματος να τους στηρίξει και να τους ενισχύσει μέχρι την νίκη τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, είναι πολύ πιθανό το Κράτος να επιχειρήσει να καταστείλει την κοινωνική οργή που θα ξεχυθεί στους δρόμους της Αθήνας και κομμάτι αυτού του σχεδιασμού ενδέχεται να είναι και οι Σύροι/ες πρόσφυγες.

Εμείς λέμε ότι ούτε τρίχα πρόσφυγα δεν θα αφήσουμε να πειραχθεί από το ελληνικό κράτος.

Ο αγώνας των Σύρων πρέπει να συναντηθεί με την ταξική, συλλογική μας αλληλεγγύη και τα κατασταλτικά σχέδια του Κράτους απέναντί τους πρέπει να εμποδιστούν. Από το πρωί της 6ης Δεκέμβρη, θα βρεθούμε στον δρόμο , ενισχύοντας ταυτόχρονα την περιφρούρηση της απεργίας των προσφύγων.

Για όλους τους λόγους του κόσμου, οι δρόμοι της Αθήνας πρέπει να γεμίσουν το Σάββατο και τα σχέδια του Κράτους να φιμώσουν όσους αντιστέκονται να καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων.

-ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

-Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Logo-Roci

RocinanteΑνακοινώσεις
Η συμπλήρωση 6 χρόνων από την κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, βρίσκει την ελληνική κοινωνία αντιμέτωπη με ένα νέο κύκλο αυταρχισμού και καταστολής. Η επέτειος της εν ψυχρώ εκτέλεσης ενός 15χρονου μαθητή και  της κοινωνικής εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008, ξεδιπλώνει το συμβολισμό της σε όλη του την πληρότητα καθώς...