Ανακοίνωση-κάλεσμα της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την πορεία μνήμης 10 χρόνων από την δολοφονία Παύλου Φύσσα.

Δέκα χρόνια νικηφόρου αντιφασιστικού αγώνα από την είσοδο των φασιστών στην βουλή το 2012 μέχρι την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης τον Οκτώβριο του 2020, ήταν αρκετά για να βάλουν το φίδι του φασισμού πίσω στην τρύπα του.

Η ενδυνάμωση του αντιφασιστικού λόγου σε χώρους δουλειάς, σχολές και σχολεία, η παρουσία σε γειτονιές με πορείες και εκδηλώσεις έσβησαν τους φασίστες και τα γραφεία τους από το χάρτη. Καταφέραμε συλλογικά να διαλύσουμε τον μηχανισμό της Χρυσής Αυγής, να τους κάνουμε να ντρέπονται ή να φοβούνται να εμφανίζονται δημόσια, μέχρι που κατέληξαν στην δίκη «Έλληνες να ρουφιανεύουν Έλληνες».

Γνωρίζαμε προφανώς ότι δεν έχουμε τελειώσει με το τέρας του φασισμού, αφού όπως λέει και ένα παλιό ισπανικό ρητό: Καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν θέλει να τσακίσει στ’ αλήθεια τον φασισμό, γιατί οι αστοί θα χρειάζεται να καταφεύγουν σε αυτόν κάθε φορά που θα τους γλιστράει η εξουσία από τα χέρια.

Από την θέση των ηττημένων, οι φασίστες βρήκαν δειλά-δειλά την ευκαιρία να αναδυθούν με την βοήθεια της κυβέρνησης τον δεύτερο χρόνο της πανδημίας. Ήταν η κυβέρνηση που κατέφυγε ακριβώς σε αυτές τις φωνές του σκοταδισμού, δεισιδαιμονίας και φασιστικού λόγου για να τις αναδείξει σε επίσημη αντιπολίτευση. Έτσι έθαψε επικοινωνιακά, μέσα στη βαβούρα της παραπληροφόρησης, τα δίκαια αιτήματα και τις κοινωνικές διεκδικήσεις των σωματείων των υγειονομικών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στις συγκεντρώσεις των χριστιανόπληκτων αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα το καλοκαίρι του 2021, ένιωσαν άνετα να κάνουν την πρώτη δημόσια εμφάνιση τους, μετά την καταδίκη, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και άλλες αντίστοιχες ομάδες.

Μαχαιροβγάλτες που χαιρετάνε ναζιστικά βρέθηκαν και πάλι φέτος στο Σύνταγμα, στις 10 Σεπτεμβρίου 2023, παρέα με το παπαδαριό και άλλους θιασώτες της «θρησκείας της αγάπης», για να διαμαρτυρηθούν αυτή τη φορά για τις νέες ταυτότητες και τα μικροτσιπ του Αντιχρίστου. Φαίνεται λοιπόν πως ο αντισημιτισμός βρήκε έναν προφανή σύμμαχο στην χριστιανική συνωμοσιολογία. Ακόμη, λίγες εβδομάδες πριν, στην άλλη άκρη της Ελλάδας, κάποιοι άλλοι «φιλήσυχοι» σερίφηδες αποφάσισαν, με τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου του πρωθυπουργού, ότι οι σκουρόχρωμοι είναι αυτοί που βάζουν τις φωτιές και αντί να ασχοληθούν με την πυρόσβεση, οργάνωσαν το κυνήγι τους.

Πέρα από την οργανωμένη έκφραση του φασισμού που μηχανεύεται την επίσημη επιστροφή της στον δημόσιο χώρο την 1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι του Πειραιά, γίναμε μάρτυρες, μέσω βίντεο, μιας ψυχρής δολοφονίας σε μια σκηνή καθημερινού κοινωνικού εκφασισμού. Ο πνιγμός και η απάνθρωπη εγκατάλειψη του 36χρονού Αντώνη Καρυώτη, επειδή «τον πέρασε για μαύρο ή πακιστανό» ένας ύπαρχος της Blue Star, βυθισμένος στην αδιαφορία, προκαλεί ανατριχίλα. Ο συναισθηματικός κύκλος αυτής της λύπης, σήμερα είναι ζητούμενο να οδηγήσει σε μια δημιουργική απελευθέρωση των κοινωνικών δυνάμεων που θα βάλουν στη θέση τους όλα αυτά τα νεκρόφιλα καθάρματα.

Με ορόσημο την πορεία μνήμης και αγώνα για τα 10 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου των νεοναζί της Νίκαιας, δημιουργούμε σήμερα την συλλογικότητα του κόσμου της αλληλεγγύης και της φροντίδας στον δρόμο ενάντια στην ισχύουσα πραγματικότητα που ρημάζει τα σωθικά της κοινωνίας. Οργανώνουμε την αλληλεγγύη της τάξης μας και προτάσσουμε την συλλογική μας δύναμη απέναντι στην φρίκη του φασισμού και των θρασύδειλων τραμπούκων του.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει το κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά και συμμετέχει στο μπλοκ του, την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στην Παύλου Φύσσα 60, στο Κερατσίνι στις 17:30.

– Μηδενική ανοχή στην δημόσια παρουσία των φασιστών!
– Καμία υποχώρηση, αντιφασιστική επαγρύπνηση!
– Η αλληλεγγύη της τάξης θα νικήσει!

adminΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση-κάλεσμα της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την πορεία μνήμης 10 χρόνων από την δολοφονία Παύλου Φύσσα.Δέκα χρόνια νικηφόρου αντιφασιστικού αγώνα από την είσοδο των φασιστών στην βουλή το 2012 μέχρι την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης τον Οκτώβριο του 2020, ήταν αρκετά για να βάλουν το φίδι του φασισμού πίσω...