Τις τελευταίες 6 μέρες είμαστε μάρτυρες για πολλοστή φορά της βαρβαρότητας που δέχεται ο παλαιστινιακός λαός από το κράτος του Ισραήλ εδώ και 75 χρόνια, αλλά πλέον με τους χειρότερους όρους από πλευράς σκληρότητας των ισραηλινών αντιποίνων, που αποκλείει τη Γάζα από ρεύμα, τρόφιμα, νερό, βομβαρδίζει αδιακρίτως και ετοιμάζεται για χερσαία επίθεση για την ισοπέδωση μιας λωρίδας γης με 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους, η οποία αποτελεί δεκαετίες τώρα τη μεγαλύτερη φυλακή της υφηλίου, ένα καθεστώς απαρτχάιντ για το οποίο οι κάτοικοι της Γάζας είναι ένοχοι και καταδικασμένοι μόνο και μόνο επειδή είναι Άραβες.

Όμως πρόκειται για τους χειρότερους όρους σχετικά με τη λεγόμενη διεθνή κοινότητα (των κρατών) και τη χυδαία υποκρισία της, αλλά και της πολιτικής σύστασης πλέον των οργανώσεων αντίστασης των παλαιστινίων και των διεθνών συμμάχων τους. Η Χαμάς, αρχικά παλιό δημιούργημα του ίδιου του Ισραήλ ως αντίβαρο στις αριστερές-κοσμικές οργανώσεις των Παλαιστινίων, για πρώτη φορά «επέστρεψε», στη διαρκή (τρομο)κρατική βία του Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, μια αντίστοιχου τύπου βαρβαρότητα. Όσο όμως κι αν αυτή τη φορά η μέθοδος της Χαμάς αποτελεί καθρέφτισμα της βίας που δέχεται, όσο κι αν οι ισλαμικής αναφοράς οργανώσεις αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν απελευθερωτικούς φορείς και εθελοτυφλούν στις περιορισμένες αλλά υπαρκτές αντιπολεμικές/αντικαθεστωτικές/αντιμιλιταριστικές φωνές στο εσωτερικό της ισραηλινής κοινωνίας, δεν υπάρχει κανένα δίλημμα για την άνευ όρων υποστήριξη του αγώνα των Παλαιστινίων.

Ρατσιστικά και χυδαία υποκριτικά «ο δήμιος», δηλαδή η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου, μιλά για αγρίμια που η ίδια, ως φορέας του πολιτισμού, πρέπει να εξαλείψει. Χυδαία, ρατσιστική και υποκριτική αντιστροφή της πραγματικότητας, όπου ο μεγαλύτερος βάρβαρος, αγρίμι και τρομοκράτης, αυτοχρίζεται υπερασπιστής του πολιτισμού, προφανώς αυτού που πραγματοποιεί την ισοπέδωση και τη σφαγή ενός ολόκληρου λαού, για να κατηγορήσει στη συνέχεια τους δέκτες της βαρβαρότητάς του ως κτήνη, όταν με την εξαθλίωση, τις διακρίσεις, τον εποικισμό και την εθνοκάθαρση που τους ασκεί τους αντιμετωπίζει χειρότερα από τέτοια. Συναγωνισμό σε αυτήν την υποκρισία διεξάγουν τα δυτικά κράτη και Μ.Μ.Ε., με την ελληνική κυβέρνηση και Μ.Μ.Ε., τα ακροδεξιά/ισλαμοφοβικά αποκόμματα να συμμετέχουν σ’ αυτόν το χορό και την αξιωματική αντιπολίτευση να μασάει τα λόγια της. Το επιτάσσουν άλλωστε τα εθνικά συμφέροντα και ο ανταγωνισμός με την Τουρκία στη λεκάνη της ανατολικής μεσογείου.

Απέναντι στο ισραηλινό απαρτχάιντ στην Παλαιστίνη, τη νέα εισβολή που επίκειται στη Γάζα, τους παγκόσμιους συμμάχους του ισραηλινού κράτους, απέναντι στην στρατηγική συμμαχία του ελληνικού κράτους με το Ισραήλ, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την απαίτηση αυτοδιάθεσης του παλαιστινιακού λαού μέσω της παγκόσμιας αλληλεγγύης των λαών στους Παλαιστίνιους. Μόνο μέσω αυτής, και παρά την ισλαμική ηγεσία τους και τα κράτη που παριστάνουν τους πατρόνες τους, μπορεί να δικαιωθεί αφενός ο αγώνας τους και αφετέρου να υπάρξει επιτέλους αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη του ισραηλινού και παλαιστινιακού λαού στην περιοχή. Άμεση διακοπή κάθε στρατιωτικής, οικονομικής σχέσης της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Ως Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

adminανακοινώσεις
Τις τελευταίες 6 μέρες είμαστε μάρτυρες για πολλοστή φορά της βαρβαρότητας που δέχεται ο παλαιστινιακός λαός από το κράτος του Ισραήλ εδώ και 75 χρόνια, αλλά πλέον με τους χειρότερους όρους από πλευράς σκληρότητας των ισραηλινών αντιποίνων, που αποκλείει τη Γάζα από ρεύμα, τρόφιμα, νερό, βομβαρδίζει αδιακρίτως και ετοιμάζεται...