Ανακοίνωση της Κλαδικής Κατασκευών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων στα Τρίκαλα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα συνδικάτο οικοδόμων, προκαλεί το ενδιαφέρον των εργαζομένων, όχι με την αγωνιστική του στάση απέναντι στα συσωρρευμένα προβλήματα της πλατιάς βάσης του κλάδου, αλλά λόγω… παρατυπιών στην εκλογική διαδικασία. Αυτή τη φορά την παράσταση έκλεψε το συνδικάτο του νομού Τρικάλων.

Την προηγούμενη βδομάδα και από την Κυριακή 8-12-2013 μέχρι και την Τρίτη 10-12, διεξάγονταν οι αρχεραισίες στο συγκεκριμένο συνδικάτο, για την ανάδειξη νέας διοίκησης, καθώς και την εκλογή αντιπροσώπων στο τοπικό εργατικό κέντρο και το συνέδριο της ομοσπονδίας οικοδόμων. Η διαδικασία διακόπηκε την Τετάρτη 11-12, με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής και της δικαστικού αντιπροσώπου (την παρουσία της οποίας αποδέχεται στις εκλογές των οργάνων της η ομοσπονδία όπως και το σύνολο των οργανώσεων του συνδικαλιστικού κινήματος) και θα συνεχιζόταν κανονικά την επομένη, Πέμπτη 12-12. Όμως μια μεγάλη έκπληξη περίμενε την δικαστικό και τους οικοδόμους. Την Τετάρτη, μέρα κατά την οποία η κάλπη ήταν κλειστή, φαίνεται πως… ψήφισαν μόνοι τους δεκάδες εργάτες μέλη του συνδικάτου. Η δικαστικός σφράγισε αμέσως την κάλπη, φώναξε την αστυνομία και παράπεμψε την υπόθεση – που θα έπρεπε να αφορά αποκλειστικά και μόνο το εργατικό κίνημα- στην εισαγγελία, με την κατηγορία της πλαστογραφίας.

Εν μέσω κορύφωσης της αντεργατικής επίθεσης και αφανισμού της εργατικής τάξης στον κατασκευαστικό τομέα, κάποιοι φαίνεται πως δεν ενδιαφέρονται για την οργάνωση του κλάδου και την απάντηση του κινήματος, αλλά για την αριθμητική αλλαγή των συσχετισμών στα δευτεροβάθμια όργανα και το κάνουν με τον χειρότερο τρόπο. Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο συνδικάτο ελέγχεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δεν υπήρχε άλλο ψηφοδέλτιο στις εκλογές, άρα όλη η πρεμούρα είχε να κάνει με την πλασματική αύξηση της συμμετοχής και την ανάδειξη περισσοτέρων αντιπροσώπων στο εργατικό κέντρο.

Οι συγκεκριμένες μεθοδεύσεις και τακτικές όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την εργατική δημοκρατία, αλλά στρέφονται και ενάντια στο εργατικό κίνημα αφού εκφυλίζουν τις συνδικαλιστικές διαδικασίες, απαξιώνουν τις εργατικές οργανώσεις και την έννοια του συνδικαλισμού στα μάτια των εργαζομένων, βάζουν βούτυρο στο ψωμί του συστήματος και της αστικής προπαγάνδας, ανοίγουν την πόρτα στο Kράτος για να παρεμβαίνει όλο και πιο πολύ στα εσωτερικά του κινήματος.

Η παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων στις αρχαιρεσίες των σωματείων όπως και η χρηματοδότηση παλαιότερα από το Kράτος, συνιστούν κατάφορη παραβίαση της εσωτερικής λειτουργίας και ζωής των οργανώσεων της εργατικής τάξης και πρέπει να σταματήσει.

Καταγγέλουμε τις συγκεκριμένες τακτικές ώς αντισυνδικαλιστικές και ξένες προς το εργατικό κίνημα. Απαιτούμε την διαγραφή των μελών της εφορευτικής επιτροπής και όσων μελών εμπλέκονται στην διαδικασία. Καλούμε τους οικοδόμους να απομονώσουν και να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιες τακτικές και πρακτικές.

Έξω το Kράτος από τις διαδικασίες των σωματείων.

Εμπρός για σωματεία μαζικά, όργανα στα χέρια των εργαζομένων, με γενικές συνελεύσεις αποφασιστικού χαρακτήρα, που θα προετοιμάζουν την τάξη για την απόκρουση της επίθεσης του Kεφαλαίου και την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.

Συντονισμός όλων των εργατικών οργανώσεων του κατασκευαστικού τομέα στην κατεύθυνση της συνδικαλιστικής ενοποίησης.

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Κατασκευών
Ανακοίνωση της Κλαδικής Κατασκευών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων στα Τρίκαλα Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα συνδικάτο οικοδόμων, προκαλεί το ενδιαφέρον των εργαζομένων, όχι με την αγωνιστική του στάση απέναντι στα συσωρρευμένα προβλήματα της πλατιάς βάσης του κλάδου, αλλά λόγω... παρατυπιών στην εκλογική...