Είναι δύο χρόνια πια από τότε που ο αγώνας χιλιάδων αντιφασιστών που έβαλαν το σώμα, τα λόγια και τη δράση τους μπροστά στο ναζιστικό τέρας που ορθωνόταν, βαπτίστηκε «δημοκρατικό τείχος» και επιχειρήθηκε να εκχωρηθεί σε πολιτικάντηδες της Αριστεράς, της Δεξιάς και ακόμα και της Ακροδεξιάς. Τάχα, αυτοί οι ίδιοι που άνοιξαν την πόρτα στον φασισμό, τον ανέχτηκαν και αναπαρήγαγαν τον λόγο του, θα αποτελούσαν εγγύηση για την ανάσχεσή του.

Δύο χρόνια μετά, αυτοί που αποκλήθηκαν «τείχος της Δημοκρατίας», δεν σταμάτησαν να πνίγουν πρόσφυγες στο Αιγαίο, να τους δολοφονούν στα σύνορα, να κηρύσσουν εθνική επιστράτευση αποκαλώντας τους εισβολείς, να επινοούν νέες μορφές βασανιστηρίων για να τους απομακρύνουν από τη χώρα. Δεν σταμάτησαν να επιστρατεύουν την πιο βάρβαρη καταστολή ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στην πολιτική του αυταρχισμού, δεν σταμάτησαν να επιτίθενται σε ελευθερίες και δικαιώματα, δημιουργώντας ένα κάθετο μονοπώλιο στο Κράτος στην υπηρεσία του Κεφαλαίου. Δεν σταμάτησαν να κάνουν τη δουλειά για την οποία ζήτησαν από τους ναζί να βάλουν ένα χεράκι, με τρόπους που οι ναζί θα ενέκριναν.

Η νέα δολοφονία δεκάδων προσφύγων και προσφυγισσών στα ανοιχτά της Λέσβου και τον Κυθήρων, έρχεται να προστεθεί σε μια πολιτική θανάτου που ακολουθεί η Ελλάδα απέναντι στους πρόσφυγες, υπό την υποκριτική ανοχή της ΕΕ, και η οποία στηρίζεται στη φονική μηχανή του Λιμενικού και της Frontex, που εφαρμόζουν τις επαναπροωθήσεις. Στη Λέσβο και στα Κύθηρα ήταν για μια ακόμη φορά η δράση κάποιων αλληλέγγυων που έσωσε κάποιες ζωές, την ώρα που το Κράτος και οι αρχές απλά κοιτούσαν τον θάνατο.

Η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας στις καθημερινές δολοφονίες ανθρώπων στα σύνορά της συγκρίνεται πλέον με εκείνη όσων κοιτούσαν τον καπνό από τα φουγάρα του Άουσβιτς και παρίσταναν ότι δεν ξέρουν από πού προέρχεται.

Σε αυτή τη φάση, η έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό αποκτά νέα χαρακτηριστικά. Όχι μόνο πρέπει να αποκρουσθεί η απόπειρα των ναζί να επιστρέψουν με άλλο τομάρι στην πλάτη τους, αλλά και να υπάρξει ένας πυρήνας αντίστασης στον εκφασισμό της κρατικής πολιτικής και της ίδιας της Ελλάδας.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει και καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, την Παρασκευή 7/10, στις 8:30 το πρωί.

-Να σταματήσουμε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε τις δολοφονίες προσφύγων στα ελληνικά σύνορα

-Να σταματήσουμε τις παράνομες επαναπροωθήσεις του ελληνικού κράτους

-Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες/ριες στην Ελλάδα

-Να κλείσουν τα στρατόπεδα, να δοθούν χαρτιά και παροχές διαμονής σε όσους/ες τα ζητάνε

-Οργάνωση και αγώνας απέναντι στον κρατικό εκφασισμό, τον εθνικισμό και την καταστολή

RocinanteΑνακοινώσεις
Είναι δύο χρόνια πια από τότε που ο αγώνας χιλιάδων αντιφασιστών που έβαλαν το σώμα, τα λόγια και τη δράση τους μπροστά στο ναζιστικό τέρας που ορθωνόταν, βαπτίστηκε «δημοκρατικό τείχος» και επιχειρήθηκε να εκχωρηθεί σε πολιτικάντηδες της Αριστεράς, της Δεξιάς και ακόμα και της Ακροδεξιάς. Τάχα, αυτοί οι ίδιοι...