Τη Δευτέρα 25/06/2018 ο σύλλογος εργαζομένων του ΓΝ Παίδων Πεντέλης προχώρησε σε κινητοποίηση με το κλείσιμο χειρουργείων και εξωτερικών ιατρείων. Η κινητοποίηση αυτή ήρθε ως απάντηση στη λειτουργική υποβάθμιση-υποστελέχωση της ΩΡΛ κλινικής του νοσοκομείου λόγω μετακίνησης γιατρών στην ΩΡΛ κλινική του ΓΝ Παίδων «Αγία Σοφία» εξαιτίας της αποχώρησης τεσσάρων ωτορινολαρυγγολόγων από την τελευταία.

Αυτή η μετακίνηση είναι απόδειξη της γενικής υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας, απότοκο των μνημονιακών πολιτικών, της υποχρηματοδότησης και της κατεύθυνσης για μετακύλιση του κόστους υγείας και πρόνοιας από το δημόσιο στο καθένα και καθεμιά ξεχωριστά ως ιδιώτες, σε μια υπόθεση λοιπόν ιδιωτική, κι όποιος μπορέσει να τα καταφέρει κι όποιος αντέξει. Έτσι οι άμεσες ανάγκες του ενός νοσοκομείου («Αγία Σοφία») στερούν τις ανάγκες ενός άλλου (Παίδων Πεντέλης).

Μια τέτοια συνθήκη συμπληρώνεται και με ολόκληρη τη λογική της αξιολόγησης εργαζομένων και μονάδων υγείας, οπότε αντί να στηρίζεται η λειτουργία όλων των μονάδων με βάση τις κοινωνικές ανάγκες, θα «βγαίνουν από τη μέση» οι πιο υποβαθμισμένες για να επιβιώσουν οι υπόλοιπες. Επιπλέον η συγκεκριμένη μετακίνηση γιατρών ήρθε ακριβώς την ώρα που η δικαστική εξουσία του ελεγκτικού συνεδρίου αποφάσισε ότι πάνω από 24 μήνες δεν πρόκειται να ανανεώνονται οι συμβάσεις των συμβασιούχων στα νοσοκομεία ή αν αυτές είναι ήδη εν ισχύ κηρύσσονται παράνομες, άρα μη πληρωτέες.

«O Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης καλεί σε συμπαράσταση τους κατοίκους της περιοχής, τους Δήμους και όλους τους φορείς της ΒΑ Αττικής τα παιδιά των οποίων δέχονται και απολαμβάνουν τις ιατρικές υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης». Έχει και τη δική μας συμπαράσταση συνηγορώντας τόσο στο παραπάνω κάλεσμα, στην κινητοποίηση που ήδη αποφάσισε, όσο και σε ότι προβεί στο μέλλον.

-Άμεσες προσλήψεις εργαζομένων στη δημόσια υγεία, καμιά υποβάθμιση του ΓΝ Παίδων Πεντέλης.

-Μονιμοποίηση όλων συμβασιούχων.

-Καμιά αξιολόγηση των αναγκών και των ικανοτήτων μας από το Κράτος.

                

RocinanteΑνακοινώσεις
Τη Δευτέρα 25/06/2018 ο σύλλογος εργαζομένων του ΓΝ Παίδων Πεντέλης προχώρησε σε κινητοποίηση με το κλείσιμο χειρουργείων και εξωτερικών ιατρείων. Η κινητοποίηση αυτή ήρθε ως απάντηση στη λειτουργική υποβάθμιση-υποστελέχωση της ΩΡΛ κλινικής του νοσοκομείου λόγω μετακίνησης γιατρών στην ΩΡΛ κλινική του ΓΝ Παίδων «Αγία Σοφία» εξαιτίας της αποχώρησης τεσσάρων...