Αυτή τη φορά, το δόγμα του Νόμου και της Τάξης δεν αρκέστηκε στο να αυθαιρετήσει, να καταπατήσει θεμελιώδη δικαιώματα, να συλλάβει αθώους ή να βασανίσει. Προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, στην στυγνή δολοφονία.

Το πρωτοφανές, ακόμα και για τα θλιβερά ειωθότα της ΕΛΑΣ, έγκλημα στο Πέραμα αναδεικνύει το μέγεθος της μισανθρωπίας και της εχθρότητας προς την κοινωνία που κρύβει η πολιτική του ελληνικού κράτους, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την διαρκή επίκληση και όξυνση της καταστολής όσο και στον διάχυτο ρατσισμό και κοινωνικό διαχωρισμό που καλλιεργεί συστηματικά.

Οι αρχικοί δήθεν λεονταρισμοί που διοχέτευε η ηγεσία της ΕΛΑΣ περί παραβίασης των εντολών του κέντρου και αυστηρού πειθαρχικού ελέγχου που θα ακολουθήσει αποδείχθηκαν φούσκα από αφρό σαπουνάδας με την προκλητική επίσκεψη του υπουργού Αστυνομίας Θεοδωρικάκου στην ΓΑΔΑ για να συναντήσεις τους συλληφθέντες εγκληματίες της ομάδας ΔΙΑΣ, που πρέπει να έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτερης επίσκεψης υπουργού σε κρατούμενους για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι δεν μπορεί παρά να προστατέψει τους δολοφόνους αστυνομικούς, γιατί γνωρίζει ότι η ανοχή στην πολιτική της βασίζεται σε ένα κλίμα κοινωνικού κανιβαλισμού, το οποίο το είδαμε να εκτυλίσσεται από το πρωί του Σαββάτου και που το ακολούθησαν χωρίς καμία συστολή και αρκετά κυβερνητικά στελέχη.

Γιατί γνωρίζει –και το γνωρίζουμε όλοι και όλες- ότι οι 40 πυροβολισμοί που ρίχνουν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εναντίον άοπλων σε κατοικημένη περιοχή, αποτελούν τη φυσική συνέπεια της ύπαρξης ενός σώματος το οποίο έχει δημιουργηθεί και εκπαιδευτεί για να αντιμετωπίζει την κοινωνία ως εσωτερικό εχθρό και που το έχουμε δει αμέτρητες φορές να επιτίθεται δολοφονικά στο πλήθος, όχι παρά τις εντολές, αλλά εκτελώντας τις εντολές της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

Η αντιπαράταξη στη δολοφονική πολιτική της κρατικής καταστολής, η αντιπαράταξη στην πολιτική του ρατσισμού που θεωρεί τις ζωές των ρομά και των προσφύγων λιγότερο σημαντικές, είναι ζωτική όχι μόνο από τη σκοπιά του στοιχειώδους ανθρωπισμού και των δικαιωμάτων, αλλά και γιατί μόνο έτσι είναι εφικτή η συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου που θα αντισταθεί στην κυβερνητική πολιτική ενάντια στην εργασία, τον συνδικαλισμό, τη δημόσια εκπαίδευση, την υγεία.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει στη συγκέντρωση στα Προπύλαια τη Δευτέρα 25/10, στις 6 μμ, ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία που δολοφονεί και την πολιτική της κρατικής καταστολής

 

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Αυτή τη φορά, το δόγμα του Νόμου και της Τάξης δεν αρκέστηκε στο να αυθαιρετήσει, να καταπατήσει θεμελιώδη δικαιώματα, να συλλάβει αθώους ή να βασανίσει. Προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, στην στυγνή δολοφονία. Το πρωτοφανές, ακόμα και για τα θλιβερά ειωθότα της ΕΛΑΣ, έγκλημα στο Πέραμα αναδεικνύει το μέγεθος της...