Κάλεσμα της Κλαδικής Ένωσης Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ στις απεργιακές περιφρουρήσεις την Τρίτη 19/11

 

Τις τελευταίες δύο μέρες το καμπανάκι της καταστολής της απεργίας των εργαζομένων των σχολών έχει αρχίσει να χτυπάει επίμονα. Η κυβέρνηση, οι manager των Συμβουλίων Διοίκησης, οι εταιρείες που καραδοκούν πέριξ των ιδρυμάτων,τα Μ.Μ.Ε, αφού επιστράτευσαν ό,τι μέσο είχαν για να εκβιάσουν τους εργαζόμενους να λήξουν την απεργία και δεν φάνηκε να τα καταφέρνουν,  απειλούν πως αν δεν συμμορφωθούμε, την δουλειά του «ανοίγματος» των Πανεπιστημίων θα την αναλάβουν τα Μ.Α.Τ. .

Τίποτα απ’όλα αυτά δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση. Το Κράτος θα κάνει τα πάντα προκειμένου να εγγυηθεί την ομαλή εφαρμογή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και την εγκαθίδρυση του νέου πανεπιστημίου με δίδακτρα, με εντατικοποιημένα προγράμματα σπουδών, με εργολαβίες και επισφαλή  εργασία.

Εδώ και 11 εβδομάδες οι διοικητικοί απεργώντας και οι φοιτητές καταλαμβάνοντας τις σχολές μας, στήνουμε εμπόδια στα σχέδια υποτίμησης των ζωών μας. Τον αγώνα αυτόν, δεν κατάφεραν να σπάσουν ούτε τα δελτία ατομικών απογραφών προσόντων, ούτε οι απειλές για χάσιμο των εξεταστικών και του εξαμήνου, ούτε οι απειλές για πειθαρχικές διώξεις εργαζομένων και φοιτητών. Ο αγώνας συνεχίζεται με άλλη μία βδομάδα απεργιών, καταλήψεων, και απεργιακών δράσεων και θα συνεχιστεί μέχρι να παρθούν πίσω όλες οι αποφάσεις για απολύσεις.

Να σπάσουμε τον κρατικό τσαμπουκά.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις απεργίες και τις καταλήψεις των σχολών και των κτηριακών μονάδων των ιδρυμάτων, μπλοκάρουμε κάθε εκπαιδευτική ή ερευνητική διαδικασία και καλούμε σε αγωνιστικές αποφάσεις των συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα των απεργιακών επιτροπών στις περιφρουρήσεις των ιδρυμάτων και καλούμε με τη σειρά μας τα σωματεία, τις συνελεύσεις εργαζομένων, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες της γειτονιάς και όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας να στηρίξουν τις απεργιακές περιφρουρήσεις και συνολικά τον αγώνα των διοικητικών μέχρι τη νίκη, απέναντι στις κατασταλτικές απειλές του κράτους.

  • Αναστολή και ακύρωση της Κ. Υ. Α. Ακύρωση της οριζόντιας κατάργησης κλάδων  (φύλακες, προσωπικό Η/Υ)
  • Να αρθούν οι πειθαρχικές διώξεις των απεργών

Καλούμε την Τρίτη στις 7.00 πμ στην Πύλη της Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε) και στην Ιατρική Σχολή (Μ. Ασίας 75)

 

Κλαδική Ένωση Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής πρωτοβουλίας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

RocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Κάλεσμα της Κλαδικής Ένωσης Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ στις απεργιακές περιφρουρήσεις την Τρίτη 19/11   Τις τελευταίες δύο μέρες το καμπανάκι της καταστολής της απεργίας των εργαζομένων των σχολών έχει αρχίσει να χτυπάει επίμονα. Η κυβέρνηση, οι manager των Συμβουλίων Διοίκησης, οι εταιρείες που καραδοκούν πέριξ των ιδρυμάτων,τα Μ.Μ.Ε, αφού...