Ανακοίνωση-κάλεσμα της κλαδικής ένωσης Εκπαιδεύσης για τον νόμο Κεραμέως

Προσπαθώντας να εμποδίσει την αντίσταση που προέβαλαν οι φοιτητές/τριες και οι εργαζόμενοι/ες ενάντια στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τριτοβάθμια εκπαίδευση το Κράτος συνεχίζει να πράττει το μόνο πράγμα που ξέρει και απαντάει στους αγώνες με καταστολή. Στην προκείμενη περίπτωση η κυβέρνηση βιάζεται να επιβάλλει  την αστυνομοκρατία και να συστηματοποιήσει την κρατική τρομοκρατία στα πανεπιστήμια.

Ο Υπουργός Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά την κλιμάκωση των φοιτητικών αγώνων αποφάσισε να επισπεύσει την είσοδο των πανεπιστημιόμπατσων στα ιδρύματα δηλώνοντας ότι από τις 15 Απριλίου θα τεθούν ήδη οι πρώτες «Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος» (οι οποίες θα σχηματιστούν με αποσπασμένο προσωπικό από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες) στα πανεπιστήμια του κέντρου. Μάλιστα, χαρακτήρισε το σημερινό αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα ως ασήμαντες μειοψηφίες.

Εδώ και τρεις μήνες φοιτητές/τριες αντιστέκονται στην αυταρχική προσπάθεια του Κράτους να βάλει τους μπάτσους στα πανεπιστήμια σε μια περίοδο που ούτε οι ίδιοι/ες οι φοιτητές/ριες δεν βρίσκονται σε αυτά. Στο προπαγανδιστικό αφήγημα για ασήμαντες μειοψηφίες από υπουργούς και κανάλια έχει δοθεί η απάντηση στον δρόμο, όπου για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πολλές πόλεις, και κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το φοιτητικό κίνημα αντιστάθηκε μαζικά και χιλιάδες κόσμου έδωσε το παρόν στον δρόμο.

Είναι φανερό ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι κάμερες και τα πειθαρχικά  που προβλέπει ο νόμος θέλουν να επιβάλλουν ένα ελεγχόμενο από το Κράτος πανεπιστήμιο, που όποιος/α δεν είναι υπάκουος/η στις επιταγές του Κράτους και του Κεφαλαίου θα τιμωρείται και οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση θα ποινικοποιείται. Ταυτόχρονα, η θέσπιση ορίου φοίτησης  (ν+1/2ν) αλλά και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής θα εντείνουν σε ακραίο βαθμό τον ανταγωνισμό και την εντατικοποίηση των ζώων μας. Οι ταξικοί φραγμοί ενισχύονται ακόμα περισσότερο και ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια θα μειωθεί δραματικά τα επόμενα χρόνια. Έτσι τα πανεπιστήμια διαμορφώνονται σύμφωνα με τα συμφέροντα Κράτους-Κεφαλαίου με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με εργατικές καταβολές να πλήττονται για άλλη μια φορά και να εγκλωβίζονται σε μια ασφυκτική πραγματικότητα.

Ο αγώνας ενάντια σε ένα πανεπιστήμιο που θα διαμορφωθεί ολοκληρωτικά από τα συμφέροντα Κράτους-Κεφαλαίου συνεχίζεται. Φοιτητικοί Σύλλογοι, σωματεία και ολόκληρη η κοινωνία οφείλουν να ανατρέψουν τον νόμο και να εναντιωθούν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που σε καιρό πανδημίας έχει ως πρωταρχικό στόχο την φίμωση της κοινωνίας και όχι την θωράκιση της δημόσιας υγείας. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων μας και με τους εκπαιδευτικούς, τους/ις μαθητές/τριες και τους/ις εργαζόμενους/ες στο πλάι μας θα καταφέρουμε να ακυρώσουμε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης στην πράξη.

Η Κλαδική Ένωση Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε καλεί στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Πέμπτης 1/4 στην 1μμ στα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη.

-Ούτε σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία

-Κανένα όριο φοίτησης, καμία βάση εισαγωγής

-Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ

-Μηδενική ανοχή στο αστυνομικό κράτος

-Αλληλεγγύη στους/ις συλληφθέντες/είσες των κινητοποιήσεων του τελευταίου διαστήματος

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Εκπαίδευσης
Ανακοίνωση-κάλεσμα της κλαδικής ένωσης Εκπαιδεύσης για τον νόμο Κεραμέως Προσπαθώντας να εμποδίσει την αντίσταση που προέβαλαν οι φοιτητές/τριες και οι εργαζόμενοι/ες ενάντια στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τριτοβάθμια εκπαίδευση το Κράτος συνεχίζει να πράττει το μόνο πράγμα που ξέρει και απαντάει στους αγώνες με καταστολή. Στην προκείμενη περίπτωση η κυβέρνηση...