Πιστή στο ραντεβού της με τη βαρβαρότητα βρέθηκε η ελληνική αστυνομία για άλλη μια φορά την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, καθώς δεν έχασε την ευκαιρία προσφοράς στοιχείων αναγκαστικότητας και μπόλικης κανονικότητας. Άλλωστε δεν ήταν λίγο το ξύλο, οι χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και τα δακρυγόνα που αφιλοκερδώς πρόσφεραν οι «ευγενικοί» κανίβαλοι του Χρυσοχοΐδη στους φοιτητές και στις φοιτήτριες της αντικατασταλτικής πορείας των φοιτητικών συλλόγων που ξεκίνησε από τη κατειλημμένη ΑΣΟΕΕ.

Σε μία μαζική και δυναμική πορεία όπου φοιτητές/ριες και αλληλέγγυοι/ες βρέθηκαν στο δρόμο για να υπερασπιστούν το δικαίωμα όλων μας να εισερχόμαστε στις σχολές χωρίς τον φόβο κάποιος τραμπούκος ειδικός φρουρός να μας σημαδέψει με το όπλο του, η αστυνομία θέλησε να διατυμπανίσει ότι «ζει και αναπνέει» για να χτυπάει και να συλλαμβάνει διαδηλωτές.

Στην πορεία που ξεκίνησε λίγο μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΟΕΕ, ΜΑΤ και «Δράση» ανέλαβαν δουλειά και λίγο μετά την ΓΑΔΑ, όταν τα μπλοκ της πορείας κατευθύνονταν προς το μετρό της Πανόρμου για να κλείσουν και να υπάρξει ασφαλής διαφυγή, εξαπέλυσαν τουλάχιστον 3 διαφορετικές επιθέσεις προς το σώμα της πορείας. Τα μηχανάκια των αφηνιασμένων τραμπούκων της Δράσης έπεσαν πάνω στους διαδηλωτές εξαπολύοντας μία βάναυση επίθεση ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ συνέδραμαν με τις κρότου λάμψεις τους, τα δακρυγόνα και τις κλομπιές τους.  Ξύλο σε όποιον και όποια έβρισκαν με αποτέλεσμα μικροτραυματισμών, κρότου λάμψης παντού και εφτά συλλήψεις (συν κάποιες προσαγωγές ατόμων που αφέθηκαν) ήταν το αποτέλεσμα της κρατικής καταστολής προς τη διαδήλωση των φοιτητών/ριών. Αξιοσημείωτος ο ζήλος της συμμορίας με τα μηχανάκια που σαν να μην έφταναν οι ξυλοδαρμοί των φοιτητών και των φοιτητριών στη Πανόρμου, είπαν να συνεχίσουν το έργο τους και μέσα στο μετρό της Πανόρμου πετώντας κρότου λάμψης στην είσοδο και προσπαθώντας να φτάσουν μέχρι και μέσα για να χτυπήσουν το συνωστισμένο πλήθος.

Είναι απορίας άξιο αν όντως οι κρετίνοι με τα όπλα και τα κλομπ αλλά και οι υπεύθυνοί τους, πιστεύουν ότι με την άσκηση τόσης βίας και καταστολής πιστεύουν ότι θα τρομοκρατήσουν όσους και όσες αγωνίζονται. Και επειδή δεν περιμένουμε κανένα μπάτσο ή υπουργό να μας λύσει την απορία, θα την απαντήσουμε οι ίδιοι/ες: Κάθε κλομπιά, κάθε δακρυγόνο και κάθε σύλληψη από τους ένστολους τραμπούκους όχι απλά δεν μας τρομοκρατεί αλλά μας δυναμώνει περισσότερο! Μας δυναμώνει γιατί υπό αυτές τις συνθήκες μάθαμε να εμπιστευόμαστε τους/τις συνοδοιπόρους  μας στο δρόμο, να προσφέρουμε την αλληλεγγύη μας σε όποιον/α τη χρειάζεται δίπλα μας και εν τέλει να πυκνώνουμε και να δυναμώνουμε τις γραμμές μας στον αγώνα ενάντια στο Κεφάλαιο και  το Κράτος. Όντας βέβαιοι και βέβαιες ότι στο δρόμο θα κριθεί το δίκιο, είναι χρέος μας να μετατρέψουμε κάθε εργασιακό χώρο, κάθε αμφιθέατρο και κάθε γειτονιά σε εστίες αγώνα που θα βάλουν τέλος στα σχέδια των καταπιεστών μας!

-Αλληλεγγύη στους 7 συλληφθέντες της αντικατασταλτικής πορείας των φοιτητικών συλλόγων.

-Καμία καταδίκη για τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες!

-Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές! 

RocinanteΑνακοινώσεις
Πιστή στο ραντεβού της με τη βαρβαρότητα βρέθηκε η ελληνική αστυνομία για άλλη μια φορά την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, καθώς δεν έχασε την ευκαιρία προσφοράς στοιχείων αναγκαστικότητας και μπόλικης κανονικότητας. Άλλωστε δεν ήταν λίγο το ξύλο, οι χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και τα δακρυγόνα που αφιλοκερδώς πρόσφεραν οι «ευγενικοί»...