Παρακολουθήσαμε την επόμενη μέρα μετά την άγρια καταστολή κατά των κατοίκων της Κυψέλης που είχαν βγει την βόλτα τους στην πλατεία της γειτονιάς τους, το νέο σποτάκι της Γενικής γραμματείας προστασίας του πολίτη, το οποίο βγήκε ουσιαστικά με σκοπό να στιγματίσει τους κατοίκους της περιοχής. Η παραγωγή του σποτ, όμως, αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παρά πέρα. Με απλά λόγια μας εξηγεί:

Για την διασπορά του ιού άντρες αδέρφια μας, φταίνε οι χαζές γυναίκες που έχετε δίπλα σας. Αυτές οι πονηρές με την «γλυκιά φωνή» που θα σας πείσουν χωρίς να το καταλάβετε να κάνετε ένα τεράστιο λάθος, καλή ώρα όπως έγινε στην απόλυτα πραγματική ιστορία που όλοι και όλες γνωρίζουμε του Αδάμ και της Εύας. Αυτές οι Εύες, ευθύνονται για όλα, κλείστε τις στο σπίτι, φερθείτε σαν άντρες.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε εμείς οι γυναίκες για να μην γινόμαστε υστερικές, υπερβολικές και όλα αυτά τα δαιμόνια που μας καταλογίζετε, πως μετά από αυτό το σποτ αισθανόμαστε ασφαλείς. Ούτε να καταπολεμήσουμε την αυξημένη σεξιστική βία στο ίδιο μας το σπίτι, ούτε να διεκδικήσουμε να αναγνωριστεί επιτέλους το σεξιστικό έγκλημα ως τέτοιο, όπως διεκδικούμε για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ούτε να παλέψουμε ενάντια στην σωματική, λεκτική και οικονομική κακοποίηση που δεχόμαστε αιώνες τώρα από την πατριαρχία. Όχι, τώρα σύμφωνα με τον κρατικό φορέα για την προστασία του πολίτη, αποδεχόμαστε ότι είμαστε χαζές και προχωράμε σύμφωνα και μόνο με την γνώμη των αντρών μας.

Εντάξει, τώρα φτάνει η ειρωνία, κατεβάστε αυτό το ντροπιαστικό, μισογύνικο σποτ, κανονικοποιείτε την σεξιστική βία, ενοχοποιείτε, στιγματίζετε και υποτιμάτε τις γυναίκες. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω, ούτε με την καταστολή, ούτε με τον αυταρχισμό, ούτε με την ακροδεξιά, μισογύνικη ρητορική. Παλεύουμε όλη μας την ζωή με τον σεξισμό δεν θα σταματήσουμε εκεί.

Mπαίνουμε στο youtube και πατάμε dislike με τον λογαριασμό μας (email)

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/OMADA-GYNAIKVN-1-1024x786.pnghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/OMADA-GYNAIKVN-1-300x300.pngRocinanteΟμάδα Γυναικών
Παρακολουθήσαμε την επόμενη μέρα μετά την άγρια καταστολή κατά των κατοίκων της Κυψέλης που είχαν βγει την βόλτα τους στην πλατεία της γειτονιάς τους, το νέο σποτάκι της Γενικής γραμματείας προστασίας του πολίτη, το οποίο βγήκε ουσιαστικά με σκοπό να στιγματίσει τους κατοίκους της περιοχής. Η παραγωγή του σποτ,...