Το τελευταίο διάστημα, η εταιρεία Info-quest, μόνιμα και συστηματικά, προβαίνει σε απολύσεις με δικαιολογία την πτώση των πωλήσεων. Αποκορύφωμα είναι η απόλυση τεσσάρων εργαζομένων οι οποίοι άνηκαν στην εταιρεία  Uni-systems, μέχρι την συγχώνευση τους με την info-quest.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να παλέψουν ενάντια στις δυσμενείς αλλαγές που προκύπτουν στα δικαιώματα τους. Μετά τη συγχώνευση των εταιρειών Ιnfo-quest και Uni-systems, ξεκίνησε ένας γύρος απολύσεων και «οικειοθελών αποχωρήσεων», δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας. Το τελευταίο τρίμηνο, η εταιρεία, σταμάτησε να πληρώνει τις υπερωρίες, δεν αναγνώριζε την καταβολή ποσοστώσεων στους μισθούς από τυπικά προσόντα (πτυχία). Μονόδρομος ήταν η προσπάθεια επανασύστασης του σωματείου που υπήρχε στο παρελθόν στην Uni-systems και η πραγματοποίηση εκλογών.

Μία μέρα μετά και αποδεικνύοντας καθαρά ρεβανσιστικά χαρακτηριστικά, η εταιρεία ανακοίνωσε την απόλυση σε τέσσερεις εργαζόμενους, οι δύο από τα οποίους εκλέχθηκαν και στην διοίκηση του σωματείου, ενώ όλοι πρωτοστάτησαν στην επανασύστασή του. Μάλιστα, η κατάπτυστη στάση της εταιρείας φτάνει στο σημείο να ανακοινώνει την απόλυση στον έναν από τους εργαζομένους με δικαστικό κλητήρα ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια, ενώ ένας άλλος εργαζόμενος απολύεται μερικές μέρες αφότου γύρισε από άδεια εργατικού ατυχήματος και ενώ θέλει ένσημα δύο χρόνων για να βγει στην σύνταξη.

Ανάλογα περιστατικά έχουν ξανασυμβεί στην συγκεκριμένη εταιρεία και όχι μόνο. Οι απολύσεις είναι, από τα βασικά όπλα της τρομοκρατίας των εργοδοτών απέναντι σε όσους εργαζόμενους προσπαθούν να οργανώσουν τη δράση στους χώρους δουλειάς, ή υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους, ιδιαίτερα στην περίοδο της κρίσης.

Β.Μπ.

RocinanteΕργατικάΦύλλο 1
Το τελευταίο διάστημα, η εταιρεία Info-quest, μόνιμα και συστηματικά, προβαίνει σε απολύσεις με δικαιολογία την πτώση των πωλήσεων. Αποκορύφωμα είναι η απόλυση τεσσάρων εργαζομένων οι οποίοι άνηκαν στην εταιρεία  Uni-systems, μέχρι την συγχώνευση τους με την info-quest. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να παλέψουν...