Η κυβέρνηση προχωρώντας τα σχέδια της για περαιτέρω ολοκλήρωση του Κράτους ως γνήσια υπερασπίστρια του δόγματος «νόμος και τάξη» προσδοκά την άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου απέναντι στις συγκεντρώσεις σε μια επιλογή χρόνου που μόνο τυχαία δεν είναι.

Το τελευταίο διάστημα έχουν επιβληθεί μια σειρά από ΠΝΠ που έδιναν στους εργοδότες την δυνατότητα να μετατρέψουν την υγειονομική κρίση σε οικονομική ευκαιρία και τους εργαζομένους να επωμιστούν το βάρος της ζημιάς. Αντίστοιχα, ακολουθήθηκε η βαθιά ρατσιστική πολιτική της άρνησης να ενταχθούν σε διαδικασία ασύλου όσοι πρόσφυγες και μετανάστες έρθουν εντός της χώρας, του εγκλεισμού τους εντός της ελληνικής επικράτειας όπως και των εξώσεων οικογενειών προσφύγων από camps και της βίαιης αντιμετώπισης τους εντός της πόλης όπως και συνέβη στην πλατεία Βικτωρίας.

Η ατζέντα όμως αυτή της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση δεν σταματάει σε αυτά καθώς με τον «περιβαλλοντικό» νόμο τεράστιες περιοχές πρασίνου και κάποιες από αυτές χαρακτηρισμένες και ως Natura καταστρέφονται προς όφελος των ιδιωτικοποιήσεων, της κερδοφορίας και της ανάπτυξης. Για παρόμοιους λόγους μετατρέπεται και το κέντρο της Αθήνας σε  αστικό γκέτο με την είσοδο του «μεγάλου περιπάτου». Ο νέος σχεδιασμός παραδίδει το κέντρο της Αθήνας στους τουρίστες  και τους μαγαζάτορες μακριά από οποιαδήποτε ανάγκη των σημερινών κατοίκων, ακριβώς όπως θα συμβεί και με το υπό κατασκευή «πάρκο» στο Ελληνικό.

Η κοινωνία όμως αντέδρασε απέναντι σε κάθε μία από αυτές τις μεταρρυθμίσεις αλλά και στο σύνολο της πολιτικής που ασκείται. Είτε μέσα από τους αγώνες που δόθηκαν εν μέσω καραντίνας στους εργασιακούς χώρους, είτε με την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που βρέθηκαν στο δρόμο, είτε ακόμα και με τις δράσεις που γίνονται σε πανελλαδική εμβέλεια ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.

Αυτή την κίνηση που παρουσιάστηκε φοβάται η κυβέρνηση, κατεβάζοντας ένα νομοσχέδιο που σιωπά κάθε ξένη φωνή από αυτή που θέλει να ακούγεται, καταστέλλοντας κάθε μορφή αυθόρμητης διαδήλωσης και κλείνοντας τη κοινωνία εντός τειχών και συρματοπλεγμάτων που μοιάζει με πειθαρχημένο στρατόπεδο. Οι κοινωνικές δυνάμεις δεν θα αφήσουν στα χέρια του Κράτους να αποφασίζει πότε είναι καλό να διαδηλώνουμε, με ποιους όρους και για ποιο σκοπό. Οι διαδηλώσεις, οι συγκεντρώσεις και οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας αποτελούν εκφράσεις της κοινωνικής κίνησης, σίγουρα δεν έχουν αντιπροσώπους και σίγουρα δεν θα αφήσουμε κανέναν και καμία να ποινικοποιηθεί από το γράμμα του νόμου γιατί επιλέγει να αντισταθεί στην εξαθλίωση που ονειρεύονται οι κυβερνώντες ως καθημερινότητα.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει στη διαδήλωση την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου ενάντια στην ποινικοποίηση των συγκεντρώσεων την Πέμπτη (09/07) , στις 19:00 στα Προπύλαια στην Αθήνα και στηρίζει τη διαδήλωση στο άγαλμα του Βενιζέλου την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη.

 

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Η κυβέρνηση προχωρώντας τα σχέδια της για περαιτέρω ολοκλήρωση του Κράτους ως γνήσια υπερασπίστρια του δόγματος «νόμος και τάξη» προσδοκά την άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου απέναντι στις συγκεντρώσεις σε μια επιλογή χρόνου που μόνο τυχαία δεν είναι. Το τελευταίο διάστημα έχουν επιβληθεί μια σειρά από ΠΝΠ που έδιναν στους εργοδότες...