Δολοφονική ήταν η επίθεση στο Α.Π.Θ από την συμμορία των ΜΑΤ σε συναυλία με πάνω από 5.000 άτομα στo πλαίσιo του Ελευθεριακό Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων και Συλλογικοτήτων, όσες διαστρεβλώσεις κι αν αραδειάζει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία. Χημικά και κρότου λάμψης έπεσαν μέσα στο πλήθος με σκοπό να εγκλωβιστούν, να χτυπηθούν και να ποδοπατηθούν, ενώ στη συνέχεια ως απάντηση στην καταστολή πραγματοποιήθηκε μαζική αντανακλαστική πορεία, αποτινάζοντας τον φόβο και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπάθησαν να επιβάλουν οι ένστολοι μπράβοι. Είναι πρωτόγνωρο γεγονός η βίαιη διάλυση συναυλίας, η οποία αποτέλεσε τόπο συνάντησης για πάρα πολύ κόσμο, ενώ παράλληλα υπήρξε και τρομακτική αδιαφορία απέναντι σε ηλικιωμένους και παιδιά που βρίσκονταν στον χώρο.

Το κλίμα εκφοβισμού που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση σε όσες και όσους αντιστέκονται στην πολιτική της, αποτυπώνεται μέσω της καταστολής τόσο εντός, όσο και εκτός των σχολών μας εδώ και πολύ καιρό. Το τελευταίο διάστημα όμως, με την προσπάθεια εγκατάστασης της ΟΠΠΙ στο ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ και το ΑΠΘ, η παρουσία των μπάτσων στα πανεπιστήμιά μας είναι καθημερινή. Αν πριν καν μπει η ΟΠΠΙ εντός των σχολών, έχουμε τέτοια περιστατικά βίας, μπορούμε να μαντέψουμε τι θα συμβεί εάν εγκατασταθούν στους πανεπιστημιακούς χώρους. Επικίνδυνοι τύποι με γκλοπ και στολές δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας, δεν έχουν καμία θέση σε χώρους ελεύθερης διακίνησης ιδεών, στους κοινωνικούς χώρους που ζούμε, σπουδάζουμε και αγωνιζόμαστε. Η δεξιά ρητορική περί ανομίας εντός των πανεπιστήμιων και ανάγκης επίβλεψης των χώρων από την αστυνομία προκαλεί οργή, η αστυνομική βία δε θα μείνει αναπάντητη.

Η απάντηση δίνεται μέσα από τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος, την περιφρούρηση των πυλών των σχολών μας, τις συλλογικές διαδικασίες και τις καταλήψεις. Η αστυνομοκρατία που ονειρεύονται κυβέρνηση και πρυτάνεις, δεν θα περάσει! Τον λόγο για τις σχολές μας τον έχουμε εμείς!

Το φοιτητικό τμήμα της κλαδικής Ένωσης Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε καλεί και στηρίζει σήμερα Σάββατο 17/9 στις 19:00 σε Αθήνα (Προπύλαια) και Θεσσαλονίκη (Καμάρα).

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2022/04/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2022/04/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΚλαδική Εκπαίδευσης
Δολοφονική ήταν η επίθεση στο Α.Π.Θ από την συμμορία των ΜΑΤ σε συναυλία με πάνω από 5.000 άτομα στo πλαίσιo του Ελευθεριακό Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων και Συλλογικοτήτων, όσες διαστρεβλώσεις κι αν αραδειάζει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία. Χημικά και κρότου λάμψης έπεσαν μέσα στο πλήθος με σκοπό να εγκλωβιστούν, να...