Αλληλεγγύη στον διωκόμενο εκπαιδευτικό Τζεμαλή Μηλιαζήμ
Προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή αναρτήσεις αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού περιεχομένου που δημοσίευσε τον Μάρτιο του 2020 σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής από την πόλη της Ξάνθης,Τζεμαλή Μηλιαζήμ.
Η δίωξη ενός αναπληρωτή εκπαιδευτικού με μακροχρόνια συνδικαλιστική δράση και συνεχή παρουσία στους αγώνες του πανεκπαιδευτικού κινήματος,κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.Έχοντας δεχτεί επανειλλημένα στοχοποίηση από τους ακροδεξιούς κύκλους της πόλης, καθώς και δολοφονική επίθεση από χρυσαυγίτες κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης το 2012, ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ καλείται να απολογηθεί τρεις μήνες μετά από την τέλεση ενός υποτιθέμενου “πειθαρχικού παραπτώματος”. Το οποίο,δεν είναι άλλο από αναρτήσεις στο διαδίκτυο σχετικές με την αισχρή πολιτική του ελληνικού κράτους στα σύνορα του Έβρου,όπου εστάλη στρατός ώστε να αντιμετωπιστεί η “ασύμμετρη απειλή” των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών/στριων που πάλεψαν να διασχίσουν τα σύνορα, αναζητώντας καταφύγιο.
Προφανώς,ένας άνθρωπος από την μειονότητα που συνδικαλίζεται, συμμετέχει στο ΣΕΠΕ Ξάνθης και στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα δηλώνοντας αλληλέγγυος σε πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκεται στο στόχαστρο λόγω της συμμετοχής του στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.Η δίωξη αυτή, αποτελεί μία μορφή λογοκρισίας και ποινικοποίησης της ελεύθερης έκφρασης, με απροκάλυπτα εκδικητικό χαρακτήρα. Στόχος της δεν είναι άλλος,από το να κλείσει τα στόματα όσων αγωνίζονται στο δρόμο και καταγγέλουν την αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους.
Ως Κλαδική Ένωση Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον διωκόμενο εκπαιδευτικό. Μπροστά σε αυτή την απροκάλυπτη απόπειρα λογοκρισίας σε βάρος ενός αγωνιστή, δεν σιωπούμε. Καλούμε τα συνδικάτα,τους φοιτητικούς συλλόγους και τις οργανώσεις του εργατικού και του ευρύτερου κοινωνικού κινήματος να στηρίξουν τον Τζεμαλή Μηλιαζήμ, μπροστά σε αυτή τη μεθοδευμένη δίωξη που χαρακτηρίζει ως “πειθαρχικό παράπτωμα” την δήλωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες.