Η περίοδος που διανύουμε – ειδικά στον κλάδο – χαρακτηρίζεται από την κύρια και βασική ταξική αντίθεση: Αύξηση της παραγωγής και εκτόξευση των κερδών του κατασκευαστικού κεφαλαίου από τη μια μεριά, εντατικοποίηση, ανασφάλεια και δυσκολία να τα βγάλουμε πέρα, από την άλλη.

Οι κατασκευαστικές εταιρίες θα αρπάξουν πάνω από 100 δις € από ταμείο ανάκαμψης, ΣΔΙΤ και ΕΣΠΑ για τα έργα, οι εργολάβοι πουλάνε σε αστρονομικές τιμές τις κατοικίες κι εμείς που τα κατασκευάζουμε μετράμε στο τέλος του μήνα τους απλήρωτους λογαριασμούς.

Κάθε χρόνο δεκάδες συνάδελφοί μας δεν ξαναγυρίζουν στο σπίτι και εκατοντάδες ακόμη σακατεύονται, το ωράριο έχει γίνει λάστιχο, η τρομοκρατία οργιάζει, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εξαήμερη σε κάποιες περιπτώσεις και η εφταήμερη εργασία, είναι καθεστώς.

Τα αφεντικά πιέζουν για περαιτέρω απαλλαγές από το μη μισθολογικό κόστος (εφορία, ασφαλιστικές εισφορές), ως αντάλλαγμα για τις όποιες μικροαυξήσεις – ψίχουλα που υπόσχονται. Ωμός εκβιασμός δηλαδή.

Στην αντεργατική τους επίθεση πρέπει να απαντήσουμε με επίθεση. Να πάρουμε στα χέρια τον πλούτο που παράγουμε!

Έχουμε μπροστά μας δύο απεργιακές κινητοποιήσεις. Την κλαδική απεργία στις 6 του Νοέμβρη και τη γενική στις 20 Νοέμβρη, οι οποίες θα αποτελέσουν και βαρόμετρο στη μάχη για την υπογραφή της νέας Κλαδικής Σύμβασης εργασίας.

Η έκβασή τους θα εξαρτηθεί από εμάς. Η μέγιστη ενεργοποίηση του των μισθωτών του κλάδου θα διαμορφώσει και τους όρους επιτυχίας.

Οι απεργίες και η μάχη για την υπογραφή της σύμβασης να γίνουν υπόθεση του κάθε χώρου δουλειάς, μικρού ή μεγάλου. Να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις αποφασιστικού χαρακτήρα αμέσως μετά τις πρώτες συναντήσεις με την εργοδοσία, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασίσουμε για τη στάση μας. Να οργανώσουμε από κοινού και σε συντονισμό την αγωνιστική απεργιακή κλιμάκωση.

Να απαιτήσουμε:

  • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 1250 € καθαρά και του ημερομισθίου στα 60 € καθαρά.
  • 7ωρο-5μερο-35ωρο για όλους και όλες.
  • Κατάργηση του μπλοκ για τους μηχανικούς- πλήρη δικαιώματα μισθωτών για όλους/-ες.
  • Όλο το κόστος ασφάλισης στην εργοδοσία και το κράτος.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις συνελεύσεις των σωματείων την Κυριακή 20/10 και να στηρίξουν τις προτάσεις για ουσιαστικές αυξήσεις και μείωση του χρόνου εργασίας.

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας 10 π.μ. στα γραφεία Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών 11 π.μ. studio new star art cinema πλ. Αμερικής.

Παράρτημα ΣΜΤ Πάτρας 5 μ.μ Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε – Κλαδική Κατασκευών

adminΑνακοινώσειςΚλαδική Κατασκευώναναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε,απεργία
Η περίοδος που διανύουμε – ειδικά στον κλάδο - χαρακτηρίζεται από την κύρια και βασική ταξική αντίθεση: Αύξηση της παραγωγής και εκτόξευση των κερδών του κατασκευαστικού κεφαλαίου από τη μια μεριά, εντατικοποίηση, ανασφάλεια και δυσκολία να τα βγάλουμε πέρα, από την άλλη. Οι κατασκευαστικές εταιρίες θα αρπάξουν πάνω από...