Ως Α.Π Ροσινάντε – Τοπική Ένωση Θεσσαλονίκης, καταδικάζουμε τη φασιστική επίθεση στο στέκι της Αυτόνομης Παρέμβασης Νεαπολιτών/ λαΐκης βιβλιοθήκης που πραγματοποιήθηκε κατά τις νυχτερινές ώρες της 28/02/2024. Την ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων για το έγκλημα στα Τέμπη, μια ομάδα θρασύδειλων νεοναζί βρώμισε με σβάστικες και στοχάδια την τζαμαρία του χώρου. Από τη μια, χιλιάδες συμμετείχαν τόσο στην πρωινή απεργιακή πορεία, όσο και στην απογευματινή συγκέντρωση στο ΝΣ Σταθμό εκφράζοντας την γενικευμένη κοινωνική οργή για την απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος κράτους και κεφαλαίου, καθώς και τις πολιτικές που υποτιμούν συνολικά την τάξη μας. Από την άλλη, οι φασίστες προσπαθούν να εδραιώσουν τη θέση τους στη γειτονιά, λειτουργώντας κλασικά ως συμπλήρωμα της κρατικής καταστολής απέναντι στον κόσμο που αντιστέκεται και αγωνίζεται ενάντια στην μεθοδευμένη υποτίμηση των ζώων μας.

Οι επιθέσεις αυτές δεν πρόκειται ούτε να τρομοκρατήσουν το αντιφασιστικό κίνημα,ούτε φυσικά να μείνουν αναπάντητες. Η μάχη ενάντια στον φασισμό, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πάλης ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και το κράτος. Δεν είναι τυχαία η επιλογή των χρυσαυγιτών για χτύπημα στον απόηχο των κινητοποιήσεων, στο στέκι της ΑΠΑΝ/λαΐκης βιβλιοθήκης: είναι γνωστό πως αποτελεί έναν από τους πιο ενεργούς κοινωνικούς χώρους των δυτικών συνοικιών, με παράδοση δεκαετιών, και παραγωγή λόγου και δράσης για μια πληθώρα ζητημάτων που αφορούν το σύνολο του κόσμου της εργασίας της γειτονιάς.Και αποτελεί επόμενο αυτό να φοβίζει τους φασίστες και τα αφεντικά τους.

Στηρίζουμε την αντιφασιστική κινητοποίηση στο Ρολοΐ της πλατείας της Νεάπολης, την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι.

Παράλληλα καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο να στηρίξει τις δραστηριότητες του χώρου με τη φυσική του παρουσία. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

-Καμία φασιστική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη.

-Μηδενική ανοχή στον κοινωνικό εκφασισμό, τον εθνικισμό και την υπονόμευση των αγώνων.

-Ο αντιφασισμός αποτελεί ταξική και κοινωνική υπόθεση, και όχι “αντικοινωνική συμπεριφορά”. Καμιά ανοχή στην στοχοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος.

-Ούτε στη Νεάπολη, ούτε πουθενά, τσακίζουμε φασίστες σε κάθε γειτονιά!

adminΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Ως Α.Π Ροσινάντε – Τοπική Ένωση Θεσσαλονίκης, καταδικάζουμε τη φασιστική επίθεση στο στέκι της Αυτόνομης Παρέμβασης Νεαπολιτών/ λαΐκης βιβλιοθήκης που πραγματοποιήθηκε κατά τις νυχτερινές ώρες της 28/02/2024. Την ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων για το έγκλημα στα Τέμπη, μια ομάδα θρασύδειλων νεοναζί βρώμισε με σβάστικες και στοχάδια την τζαμαρία του...