Ανακοίνωση της Α.Π. Ροσινάντε

Εδώ και μερικές ημέρες βιώνουμε την κουραστική παράταση του αστικοδημοκρατικού καρναβαλιού το οποίο επρόκειτο να τελειώσει την περασμένη Κυριακή. Μετά τη φαρσοκωμωδία της «προεκλογικής περιόδου», όπου το πολιτικό προσωπικό που ανέλαβε το γδάρσιμο της κοινωνίας ζήτησε την εμπιστοσύνη της για να ολοκληρώσει το σωτήριο έργο της, ακολούθησε η μετεκλογική οπερέτα των «εντολών», μέσα από την οποία το απερχόμενο πολιτικό σύστημα προσπαθεί να διασώσει την εργασιακή του θέση ως μπάτλερ του Κεφαλαίου. Και το κάνει αναμασώντας τις ίδιες απειλές τις οποίες εκτοξεύει εδώ και δύο χρόνια προς την κοινωνία, η οποία απαντά στον δρόμο.

Η Α.Π. Ροσινάντε, παραμένει σταθερή στην άποψή της, την οποία εξέφρασε και πριν από τις εκλογές: οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα, από κανένα εκλογικό αποτέλεσμα, κανένα κοινοβούλιο και καμία κυβέρνηση. Η θέση μας είναι στον δρόμο, στα σωματεία, στην οργάνωση στους χώρους δουλειάς και χωρίς αυτά καμία νίκη δεν είναι εφικτή για το εργατικό κίνημα. Όχι μόνο δεν έχουμε καμία αυταπάτη γι’ αυτό, αλλά πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε απόπειρα να υπόκατασταθεί η άμεση δράση των εργαζομένων από σοφιστείες περί «αριστερών κυβερνήσεων» ή «αντιμνημονιακών μετώπων» το μόνο στο οποίο μπορούν να οδηγήσουν είναι βαριές ήττες για το εργατικό κίνημα. Η ιστορία αποτελεί ως προς αυτό έναν αδιάψευστο μάρτυρα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παρακολουθήσουμε απαθείς την προσπάθεια του Κεφαλαίου να διορίσει μια κυβέρνηση πρόθυμων Τσιριμώκων προκειμένου να συνεχιστεί η πολιτική των τελευταίων δύο ετών, η οποία ούτε καν κοινοβουλευτικά μπόρεσε να επιβιώσει.

Οποιαδήποτε απόπειρα συγκρότησης κυβέρνησης που να υπονοεί έστω τη συνέχιση της πολιτικής των δύο τελευταίων ετών πρέπει να απαντηθεί άμεσα με Γενική Απεργία και με τη συνεχή παρουσία του λαού στον δρόμο. Όχι μόνο με στόχο την ανατροπή αυτού του σεναρίου, αλλά επίσης και για την ανατροπή όλων των μέτρων αυτής της διετίας και τελικά το πέρασμα της παραγωγικής διαδικασίας στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι ξέρουμε ότι το φάντασμα της «ακυβερνησίας» με το οποίο προσπαθούν να μας τρομάξουν, είναι στην πραγματικότητα ευλογία. Γιατί είναι οι κυβερνήσεις τους που συνεργάστηκαν με το Κεφάλαιο για να μας κλέψουν και τα ελάχιστα από τον πλούτο που παράγουμε. Γιατί είναι οι κυβερνήσεις τους που καλλιέργησαν και εξέθρεψαν τον κοινωνικό και τον πολιτικό φασισμό, που σήμερα μας παρουσιάζουν σαν εξάμβλωμα όχι του καπιταλισμού αλλά της κοινωνικής δυσαρέσκειας. Γιατί είναι πάλι οι κυβερνήσεις τους που παρουσιάζονται ως αναγκαίες για να συνεχιστεί η σφαγή των δικαιωμάτων μας.

Σε όσους μας λένε ότι η συγκρότηση κυβέρνησης είναι «εθνική ανάγκη», απαντάμε: «Ζήτω η Ελλάδα χωρίς κυβέρνηση!».
Σε όσους μας λένε να μαζευτούμε γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες απαντάμε: Είναι κρίσιμες, γι’ αυτό θα μας βρείτε στον δρόμο.

Ενάντια στα σχέδια του Κεφαλαίου, ο εργατικός αγώνας πρέπει να είναι διαρκής και ανυποχώρητος.

Καμία κοινοβουλευτική αυταπάτη!
Αντί για τις εκλογές, η Γενική Απεργία!
Αντί για την κυβέρνηση των ανθρώπων, η διαχείριση των πραγμάτων!
Ολοι στον δρόμο, όλοι στον αγώνα!

RocinanteΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση της Α.Π. Ροσινάντε Εδώ και μερικές ημέρες βιώνουμε την κουραστική παράταση του αστικοδημοκρατικού καρναβαλιού το οποίο επρόκειτο να τελειώσει την περασμένη Κυριακή. Μετά τη φαρσοκωμωδία της «προεκλογικής περιόδου», όπου το πολιτικό προσωπικό που ανέλαβε το γδάρσιμο της κοινωνίας ζήτησε την εμπιστοσύνη της για να ολοκληρώσει το σωτήριο έργο της,...