Αφίσα και ανακοίνωση της Κλαδικής Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την απεργία της 26ης Νοέμβρη.

Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και εν μέσω του λοκ ντάουν, το οποίο ήρθε ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής του κράτους όσον αφορά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, συνεχίζει την επίθεση της απέναντι σε μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους/ες. Έτσι, τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει πάρει και δεν σκοπεύει να εφαρμόσει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενδυνάμωση της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης, οδηγεί ένα μεγάλο κομμάτι μαθητών/τριών και φοιτητών/τριών σε αποκλεισμό από την εκπαίδευση, μέσω της θέσπισης της τηλεκπαίδευσης, με τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση (αλλά και στους υπόλοιπους κλάδους) να καλούνται να κουβαλήσουν το βάρος της κρίσης. Επιλέγει λοιπόν στη συγκυρία αυτή να συνεχίσει να χτυπάει τις κοινωνικές διεκδικήσεις (όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα ενάντια στους αγώνες των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών) προσπαθώντας να εντείνει την καταστολή και να νομοθετήσει την ποινικοποίηση των απεργιών και την περαιτέρω διαμόρφωση των εργασιακών σχέσεων προς όφελος του Κεφαλαίου.

Αρχικά, η κυβέρνηση αποφασίζοντας να μην πάρει κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των πανεπιστημίων και την επιστροφή των φοιτητών/τριών στο φυσικό τους χώρο, υιοθέτησε το μέτρο της τηλεκπαίδευσης, αποκλείοντας πολλούς φοιτητές και φοιτήτριες από την εκπαιδευτική διαδικασία και ενισχύοντας τους ήδη υπάρχοντες ταξικούς φραγμούς, καθώς δεν είχαν όλοι και όλες δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και στον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό. Φυσικά ούτε το κράτος αλλά ούτε οι διοικήσεις των σχολών τους παρείχαν τα παραπάνω. Παράλληλα, τους προηγούμενους μήνες η κυβέρνηση προχώρησε στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο, αντιμετωπίζοντας τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς σαν αναλώσιμους και αναλώσιμες. Απάντηση σε αυτές τις ανεύθυνες και επικίνδυνες πολιτικές ήταν οι μαζικές μαθητικές καταλήψεις σε εκατοντάδες σχολεία της χώρας και οι συνεχείς κινητοποιήσεις τόσο μαθητ(ρι)ών όσο και εκπαιδευτικών που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα. Ο αγώνας τους κλιμακώθηκε παρά τις επιθέσεις που δέχονταν από διάφορα μέτωπα και τη βίαιη καταστολή στο δρόμο, με σωματικούς ελέγχους σε ανήλικα, χημικά και συλλήψεις. Παρ’ όλα αυτά τα αιτήματα τους δεν υλοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η παρούσα κατάσταση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια του lockdown γυμνάσια και λύκεια μένουν κλειστά, η τηλεκπαίδευση εδραιώνεται χωρίς καμία απολύτως βελτίωση αφού ήδη οι πρώτες απόπειρες διεξαγωγής ηλεκτρονικών μαθημάτων απέτυχαν παταγωδώς. Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν ωστόσο να αντιστέκονται με κάθε ευκαιρία, απαντώντας στην Κεραμέως και στην πολιτική του κράτους γενικότερα το οποίο έχει δείξει από καιρό την διάθεση του να επιβάλλει ηλεκτρονικές διαδικασίες ψήφισης στα σωματεία και στους φοιτητικούς συλλόγους, με μαζικότατη αποχή 90% από ηλεκτρονική ψηφοφορία που διεξήχθη για την εκλογή αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, τροπολογία που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη βουλή και στόχο έχει να απομονώσει και να αποδυναμώσει τους αγώνες τους για συλλογικές διεκδικήσεις.

Επιπρόσθετα η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια της να κάνει τα πανεπιστήμια αστυνομοκρατούμενους χώρους θέλοντας να θεσπίσει ένα σώμα πανεπιστημιακής αστυνομίας, την οποία έχει ξεκινήσει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι καταργώντας το άσυλο τη στιγμή που οι σχολές ήταν κλειστές, πάντα υπό το δόγμα του νόμου και της τάξης, το κράτος δε σταματά να επιτίθεται με κάθε μέσο στο φοιτητικό κίνημα και να υπονομεύει τους αγώνες του μέσα και έξω από τις σχολές. Χρησιμοποιώντας ως αφορμή το περιστατικό με τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Μητσοτάκης, Κεραμέως και Χρυσοχοϊδης επιδιώκουν να βάλουν μπάτσους στις σχολές μας, στις οποίες θα εισερχόμαστε μόνο με κάρτα εισόδου. Στόχος τους να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρόμου και μέσα στις σχολές, όπου κάθε αγώνας και διεκδίκηση θα μπορεί να καταστέλλεται, κάθε κατάληψη θα σπάει.

Ως Κλαδική Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στους κοινωνικούς μας χώρους για την συγκρότηση ενός ταξικού πανεκπαιδευτικού κινήματος που σε ενότητα με το εργατικό κίνημα θα βάζει μπροστά τις ανάγκες μας και να υπερασπίζει τα συμφέροντα της τάξης μας που θα νικήσει απέναντι στις αντεργατικές και αντεκπαιδευτικές πολιτικές του κράτους. Στηρίζουμε την απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 26/11 με απόφαση της ΑΔΕΔΥ και διαφορών εργατικών ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα ενάντια στην ψήφιση του αντισυνδικαλιστικού και φιλεργοδοτικού νομοσχεδίου που θέλει να περάσει η κυβέρνηση.

Κάτω το αντεργατικό νομοσχέδιο – Συμμετοχή στην απεργία της 26ης Νοέμβρη

Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ

Δωρεάν και μαζικά τεστ σε όλους/ες

Μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και εκπαιδευτικού προσωπικού

Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία

Καμία μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης

Δωρεάν στέγαση για όλους τους φοιτητές και όλες τις φοιτήτριες που το έχουν ανάγκη

RocinanteΑνακοινώσεις
Αφίσα και ανακοίνωση της Κλαδικής Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την απεργία της 26ης Νοέμβρη. Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και εν μέσω του λοκ ντάουν, το οποίο ήρθε ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής του κράτους όσον αφορά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, συνεχίζει την επίθεση της απέναντι σε...