Ανακοίνωση-κάλεσμα της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε

Η διακυβέρνηση της κοινωνίας μέσα από την εδραίωση ενός κλίματος φόβου και μιας πολιτικής αυταρχισμού, τείνει, μέρα με τη μέρα, να μετουσιωθεί σε μια εγκαθιδρυμένη κατάσταση. Η κατασταλτική επιχείρηση που πρόσφατα έλαβε χώρα στο Κουκάκι παίρνοντας στο διάβα της όχι απλά τους δηλωμένους εσωτερικούς εχθρούς της ελληνικής δημοκρατίας -δηλαδή τους καταληψίες της γειτονιάς- αλλά και ανυποψίαστους κατοίκους που απλά είχαν την ατυχία να βρεθούν στον δρόμο των διψασμένων για καταστολή μπάτσων ήρθε και έδεσε με την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που ούτε λίγο ούτε πολύ, επιχείρησε να βγάλει λάδι τα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης για τα εγκλήματα που αυτή έχει προκαλέσει.

Η αστυνομική αυθαιρεσία στο Κουκάκι από τη μια και η προκλητική, χρυσαυγίτικη πρόταση της εισαγγελέως Οικονόμου από την άλλη δεν αποτελούν δυο γεγονότα τόσο ασύνδετα μεταξύ τους όσο φαινομενικά μοιάζουν να είναι. Πρόκειται αντίθετα για μια ταυτόχρονη πρακτική αποτύπωση της ιδεολογίας που καθημερινά παράγει και διαχέει το Κράτος. Είναι η αντανάκλαση στο επίπεδο της καθημερινότητας του αφηγήματος της τάξης και της ασφάλειας που με επιμέλεια προωθείται από κυβερνητικά χείλη κάθε μέρα. Είναι τα ξεχωριστά κομμάτια του ενιαίου παζλ της κατάστασης εξαίρεσης που η εξουσία θέλει να εδραιώσει.

Τα κινήματα διεκδικήσεων βίωσαν τα τελευταία χρόνια μια καταστροφική περίοδο ύφεσης ως προς την δυναμική τους και την δραστηριότητά τους. Η σημερινή αντεπίθεση του συντηρητισμού, του αυταρχισμού και της στρατηγικής της μετατροπής της κοινωνίας σε έναν απέραντο στρατώνα, βρίσκει χώρο προς επέλαση ακριβώς πάνω στο έδαφος αυτής της κινηματικής οπισθοχώρησης. Και είναι μόνο η επανασυγκρότηση μιας κινηματικής αντιπολίτευσης, ουσιωδώς συμπεριληπτικής και βαθιά κοινωνικής, που θα κόψει την φόρα των επίδοξων δυναστών της κοινωνίας.

Ο αυταρχισμός που επιχειρεί να κατσικωθεί πάνω από τα κεφάλια μας πρέπει να μας βρει όλους στον δρόμο. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η καταπάτηση βασικών ελευθεριών και η άνθιση ακροδεξιών αντιλήψεων στο εσωτερικό του Κράτους επιχειρείται να γίνουν βασικές πτυχές διακυβέρνησης. Το κοινωνικό κίνημα έχει αποκρούσει και στο παρελθόν κινήσεις που στόχευαν κεντρικά στην οριοθέτηση εσωτερικών εχθρών και θα το κάνει για μια ακόμα φορά.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει στην αντικατασταλτική διαδήλωση του Σάββατου (21/12), στις 13.00 στα Προπύλαια. Γιατί η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας περνάει μέσα από την παρουσία μας στον δρόμο και τα κρατικά τσιράκια του Κεφαλαίου θα μας βρουν εκεί.

RocinanteΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση-κάλεσμα της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε Η διακυβέρνηση της κοινωνίας μέσα από την εδραίωση ενός κλίματος φόβου και μιας πολιτικής αυταρχισμού, τείνει, μέρα με τη μέρα, να μετουσιωθεί σε μια εγκαθιδρυμένη κατάσταση. Η κατασταλτική επιχείρηση που πρόσφατα έλαβε χώρα στο Κουκάκι παίρνοντας στο διάβα της όχι απλά τους δηλωμένους εσωτερικούς εχθρούς...