Ανακοίνωση της κλαδικής ένωσης Υγείας για την κινητοποίηση του κλάδου στις 28 Απρίλη

Μετά την κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει η ΟΕΝΓΕ στις 7 Απριλίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υγείας και το «σπάσιμο» της κυβερνητικής μονομέρειας που προκάλεσε, την αντίστοιχη προσπάθεια φίμωσής της και την καταστολή που δέχτηκε μέσω επιβολής προστίμων σε αλληλέγγυους που συμμετείχαν, η ΟΕΝΓΕ προχωρά στο επόμενο βήμα κινητοποιήσεων την Τρίτη στις 28 του Απρίλη καλώντας κάθε ένωση του κλάδου να τη στηρίξει. Η μορφή της, τηρουμένων των συνθηκών, θα είναι εκ νέου παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων και συμβολικές κινητοποιήσεις στις πύλες και στα προαύλια των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, ενώ θα καταλήξει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση και ενώνουμε τη φωνή μας στα αιτήματα που προβάλλει:

  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, των συμβασιούχων, μαζί με την επιπλέον μαζική πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού σ’ ολόκληρο το σύστημα δημόσιας υγείας.
  • Μέτρα Ατομικής Προστασίας των υγειονομικών. Εξοπλισμό των νοσοκομείων τώρα.
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων στον κλάδο της υγείας στα ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Εδώ θέλουμε να τονίσουμε δύο πράγματα. Μετά τα φαινόμενα αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων (Βιοϊατρική) και το φαινόμενο στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι (Ταξιάρχαι), επιμένουμε στην άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για τη δωρεάν και συντονισμένη χρήση του στις έκτακτες ανάγκες.

Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι οι προσλήψεις γίνονται επιτακτικές, ενώ η στάση του υπουργείου προκλητική, ανεύθυνη, ελεεινά κοροϊδευτική, όπως άλλωστε το περιμέναμε. Κι αυτό γιατί η διοίκηση του Ψ.Ν.Α. Δαφνί ανακοίνωσε σε επικουρικούς γιατρούς με σύμβαση 3 χρόνων ότι το φθινόπωρο θα απολυθούν οπότε και συμπληρώνουν 1 χρόνο εργασίας. Όταν ζητήθηκε ο λόγος, ο διοικητής της 2ης διοικητικής υγειονομικής περιφέρειας (Δ.Υ.ΠΕ.) μίλησε για λάθος που θα διορθωθεί, αλλά τελικά το ζήτημα φτάνοντας ως τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου κατέληξε στην επικύρωση της απόλυσης. Ίσως δεν είναι τυχαίο μια τέτοια στάση να αφορά ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο καθώς σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις οι ψυχικά πάσχοντες θεωρούνται ένα πάρεργο, ένα βάρος και μια ανθρώπινη ομάδα υγειονομικής ή κοινωνικής απειλής κι όχι μια ευάλωτη κοινωνική και ιατρική ομάδα. Οι συνθήκες υγιεινής, διαβίωσης και συνωστισμού των ψυχικά πασχόντων/πάσχουσων που νοσηλεύονται είναι από τα κεκαλυμμένα «σκάνδαλα» της διαχείρισης της πανδημίας και της καραντίνας. Απαιτούμε καμία απόλυση των συναδέλφων, μονιμοποίηση όσων το επιθυμούν και διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ στους ασθενείς και τους εργαζομένους σε όλα τα ψυχιατρικά ιδρύματα με άμεση αποσυμφόρηση αυτών σε δομές φιλοξενίας με ανάλογα μέτρα προστασίας.

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Υγείας
Ανακοίνωση της κλαδικής ένωσης Υγείας για την κινητοποίηση του κλάδου στις 28 Απρίλη Μετά την κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει η ΟΕΝΓΕ στις 7 Απριλίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υγείας και το «σπάσιμο» της κυβερνητικής μονομέρειας που προκάλεσε, την αντίστοιχη προσπάθεια φίμωσής της και την καταστολή που δέχτηκε μέσω επιβολής...