Λίγες μέρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης  να προχωρήσει σε γενικό λοκ-ντάουν  και ενώ η χωρά βιώνει τις μεγαλύτερες  απώλειες από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, οι υγειονομικοί καλούμαστε για άλλη μια φορά να βγούμε και να πούμε τα αυτονόητα. Από τον Απρίλιο που ξέσπασε η πανδημία και στην χώρα μας δεν έχουμε σταματήσει ούτε στιγμή να διεκδικούμε όχι μόνο τα πάγια αιτήματα του κλάδου μας αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα το δικαίωμα όλων στο αγαθό της υγείας. Με επαναλαμβανόμενες απεργίες, στάσεις εργασίας, κινητοποιήσεις αλλά και κάθε μέσο προσπαθήσαμε να κάνουμε το υπουργείο υγείας και την κυβέρνηση να μας ακούσει. Καταφέραμε να αποτρέψουμε την απομάκρυνση των συναδέλφων μας και να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους για ένα χρόνο ακόμα  μετά τους κλιμακούμενους αγώνες των προηγούμενων μηνών, με αποκορύφωμα την μεγάλη απεργία και πορεία των υγειονομικών στις 15/10. Κάπου εκεί όμως τελειώνουν και τα καλά νέα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν  λιγότερα από 50 κρεβάτια ΜΕΘ  διαθέσιμα για νοσηλεία ασθενών με COVID ενώ οι εισαγωγές ασθενών της νόσου στα νοσοκομεία ξεπερνούν τις τριακόσιες καθημερινά.

Γιατροί και νοσηλευτές της πρώτης γραμμής συμπληρώνουν εικοσιτετράωρα φορώντας τις ειδικές στολές, μετακινούνται από κλινική σε κλινική για να καλύψουν τις ανάγκες των εφημερίων. Νοσηλευτές γίνονται «ειδικοί» σε ένα βράδυ για να καλύψουν τις ανάγκες των ΜΕΘ και των ΜΑΦ. Άνθρωποι και σύστημα βρίσκονται υπό κατάρρευση τη στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία καθημερινά.

Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να μην φτάσουμε εδώ.

Είχε όλο το χρόνο και μετά το πρώτο λοκ-ντάουν και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού που όλα τα επιστημονικά δεδομένα είχαν δείξει για το πως θα ήταν το δεύτερο κύμα της νόσου. Επιστημονικά δεδομένα που αγνοήθηκαν ή ερμηνεύτηκαν κατά το δοκούν ώστε να εξυπηρετήσουν το αφήγημα της «επιτυχίας» των αρίστων. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι η επικοινωνία του αφηγήματος αυτού δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την αγαστή συνεργασία των ΜΜΕ της λίστας Πέτσα.

Προφανώς τα πάνω από εξήντα εκατομμύρια ευρώ κατάφεραν όχι μόνο να κρύψουν όλα τα παραπάνω αλλά εξαφάνισαν το συνωστισμό στα ΜΜΜ και τα εικοσιπέντε παιδιά μέσα σε κάθε τάξη. Αντί λοιπόν  για προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού μάθαμε ότι οι εργαζόμενοι είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους, η επιστημονική κοινότητα απογοητεύει τα κυβερνητικά στελέχη και τα δυο εκατομμύρια ευρώ δεν είχαν αυτή τη στιγμή κανέναν καλύτερο προορισμό από τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας.

Η κατάσταση μοιάζει σαν ένα  καζάνι που βράζει  με περιεχόμενο τους ασθενείς και την κουτάλα που το ανακατεύει τον καπιταλισμό ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι στην υγειά εύχονται να μην ζήσουν όσα αντέχουν.

Η κλαδική υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής  Πρωτοβουλιας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ  στηρίζει και συμμετέχει στην δίωρη στάση εργασίας την Πεμπτη 12 Νοεμβριου  από 08:00 εως 10:00 και συγκέντρωση των εργαζομένων στο προαύλιο των νοσοκομείων.

Συμμετέχουμε στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και των εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα στις 26 Νοέμβρη, για να μην τολμήσουν να περάσουν το αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

★Ένταξη των εργαζομένων στην υγεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

★Αύξηση στα κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ, με επαρκή στελέχωση αυτών από γιατρούς και νοσηλευτές

★Μονιμοποίηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας

★Αυξήσεις μισθών

★Κάλυψη υλικοτεχνικών υποδομών – Επαρκή μέτρα προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

★ Μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ

★ Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους και όλες

★Διεκδικούμε και απαιτούμε: υγεία, αξιοπρέπεια, ζωή


https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Λίγες μέρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης  να προχωρήσει σε γενικό λοκ-ντάουν  και ενώ η χωρά βιώνει τις μεγαλύτερες  απώλειες από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, οι υγειονομικοί καλούμαστε για άλλη μια φορά να βγούμε και να πούμε τα αυτονόητα. Από τον Απρίλιο που ξέσπασε η πανδημία και...