Ξεσηκώνοντας και εξελίσσοντας τις πιο παραδοσιακές κοινοβουλευτικές τακτικές για την επιβολή αντικοινωνικών μέτρων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί στην μέση του Αυγούστου, σε μια άδεια Αθήνα και με περιορισμένη όσο είναι δυνατόν την πιθανότητα κινηματικής αντιπαράταξης, να περάσει το τρίτο Μνημόνιο και να ενισχύσει το παζλ της κοινωνικής εξαθλίωσης που επιμελώς συμπληρώνεται από το Κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βουλή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την καλοκαιρινή νηνεμία για να περάσει στην ζούλα μέτρα που σε άλλη περίοδο θα αντιμετώπιζαν την αντίδραση της κοινωνίας. Ολόκληρο Μνημόνιο όμως δύο μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, δεν τόλμησε να περάσει ούτε καν η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ως άξια συνεχίστρια όλων των αντεργατικών πολιτικών που έκλεψαν δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων από την εργατική τάξη και απαλλαγμένη για τα καλά πλέον από το άγχος να πείσει πως αντιπροσωπεύει στα σοβαρά την θεσμική εναλλακτική επιλογή που υποτίθεται πως θα έβαζε τέλος στην πολιτική των Μνημονίων, η αριστερή κυβέρνηση, αφού πρώτα πέτυχε να καταστείλει την δυναμική του εργατικού κινήματος μέσα από την διασπορά κοινοβουλευτικών αυταπατών, τώρα επιχειρεί την πολιτική κεφαλαιοποίηση του ρεφορμισμού της: εναρμονίζεται πλήρως με την ίδια την φύση κάθε κυβέρνησης και ανοίγει πόλεμο με τον κόσμο της Εργασίας. Ταυτόχρονα κάνει την δουλειά του Κεφαλαίου κατά τρόπο που μόνο μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε: ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν οι δεξιές κυβερνήσεις λόγω κοινωνικής απονομιμοποίησης, το καταφέρνει η συμμορία του Τσίπρα χρησιμοποιώντας το αριστερό πρόσημο που συνεχίζει να την συνοδεύει.

Το εργατικό κίνημα οφείλει να σηκώσει το γάντι που του πετάει το Κράτος και το Κεφάλαιο μέσα από τους αριστερούς εντολοδόχους τους. Οφείλει να ανασυγκροτηθεί, να αντεπιτεθεί, να επιβάλει εκ νέου στο παιχνίδι τους δικούς του κανόνες. Με τις αυταπάτες του κοινοβουλευτισμού να καταρρέουν για τα καλά μέσα από την ίδια την πραγματικότητα, οι εργάτριες και οι εργάτριες οφείλουμε να θυμηθούμε τον κανόνα που μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια των αφεντικών: στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει και συμμετέχει στην διαδήλωση ενάντια στο αριστερό Μνημόνιο που καλούν σωματεία και οργανώσεις του αντικαπιταλιστικού κινήματος την Πέμπτη 13/8, στις 20:00 στην πλατεία Συντάγματος.

RocinanteΑνακοινώσεις
Ξεσηκώνοντας και εξελίσσοντας τις πιο παραδοσιακές κοινοβουλευτικές τακτικές για την επιβολή αντικοινωνικών μέτρων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί στην μέση του Αυγούστου, σε μια άδεια Αθήνα και με περιορισμένη όσο είναι δυνατόν την πιθανότητα κινηματικής αντιπαράταξης, να περάσει το τρίτο Μνημόνιο και να ενισχύσει το παζλ της κοινωνικής εξαθλίωσης που...