Η κλαδική ένωση υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζει την στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 29/11/2017, με αίτημα την άμεση απομάκρυνση των εργολάβων από όλες τις υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΣΥ και την πρόσληψη όλων των εργολαβικών, των συμβασιούχων και των επικουρικών εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας με σχέση μόνιμης εργασίας και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Ο κλάδος της δημόσιας Υγείας είναι από τους πρώτους πληττόμενους κλάδους της κρατικής οικονομίας, τόσο σε επίπεδο περικοπών στους χρήστες των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγω άνθρωποι της εργατικής τάξης, όσο και σε επίπεδο συνθηκών και όρων εργασίας που έχει επιβάλλει το Κράτος στους εργαζόμενους του συγκεκριμένου κλάδου. Για το Κεφάλαιο, εμείς που αποτελούμε την εργατική τάξη, είμαστε αναλώσιμο υλικό, μια παράμετρος της παραγωγής του, γι’ αυτό και σε περιόδους κρίσης του ένα ολόκληρο κομμάτι από μας θεωρούμαστε πλεονάζον ανθρώπινο υλικό, που οι βασικές ανάγκες για κάμποσους/ες από μας, ακόμα και αναπαραγωγής της ύπαρξής μας, δεν χρειάζεται να πληρούνται. Ιδού και η σημερινή κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η δημόσια υγεία μέσω των στοχευμένων κρατικών πολιτικών. Ιδού και ο καθαρός εμπαιγμός των επικουρικών εργαζομένων των νοσοκομείων, όπου από τη μια καλύπτουν πάγιες και ζωτικές ανάγκες κι από την άλλη αμφισβητείται ως μη σύννομη η σύμβαση που έχει το ίδιο το Κράτος συνάψει μαζί τους, προκειμένου να καθυστερήσει ή να στερήσει την αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Ούτε οι πάγιες ανάγκες που μπορεί να καλύπτουμε, ούτε το κύρος με το οποίο υποτίθεται «έντυναν» κοινωνικά τους ανθρώπους του κλάδου της Υγείας, ούτε οι σπουδές που μπορεί να κάναμε κάμποσοι/ες από μας, αποδεικνύονται ότι ήταν ποτέ όροι μιας καλύτερης ζωής, παρά μόνο όροι κατακερματισμού της τάξης στο εσωτερικό της.

Το εργατικό κίνημα μπορεί να ανατρέψει τη συνθήκη που ζούμε μέσω της κλιμάκωσης κινητοποιήσεων όπως αυτή της 29/11, που ενώνει όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ανεξαρτήτως της εργασιακής σύμβασης, συνθήκης και όρων, στη βάση ακριβώς των κοινών υλικών συμφερόντων έναντι των κρατικών επιλογών προς επίρρωση των συμφερόντων του Κεφαλαίου. Προς αυτήν την κατεύθυνση, για να μην μείνει ανικανοποίητο το αίτημα της κινητοποίησης, για μόνιμη πρόσληψη όλων των μη μόνιμων εργαζομένων των νοσοκομείων, παραμένει η ανάγκη δημιουργίας κοινών διεπαγγελματικών σωματείων όλων των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας, ανεξαρτήτως του πώς θέλει το Κεφάλαιο να μας διαχωρίζει στη βάση των διαφορετικών όρων εργασίας, που επιβάλλει στο εσωτερικό του εργαζόμενου σώματος.

  • Κοινά σωματεία μονίμων και εργολαβικών-συμβασιούχων-επικουρικών εργαζομένων. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους και όλες.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών υγείας, οι εργολάβοι να φύγουν.
  • Προάσπιση της πλήρους δημόσιας και δωρεάν υγείας.
RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Υγείας
Η κλαδική ένωση υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζει την στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 29/11/2017, με αίτημα την άμεση απομάκρυνση των εργολάβων από όλες τις υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΣΥ και την πρόσληψη όλων των...