Έχουν βαλθεί να μας ταλαιπωρούν υπερσυντηρητικοί εθνικόφρονες και δεν μας αφήνουν στην ησυχία μας να ζήσουμε την ζωή μας χωρίς να ασχολούμαστε μαζί τους. Εδώ και αρκετό καιρό έχουν δημιουργήσει την κίνηση «Αφήστε με να ζήσω», ονομασία γεμάτη συναισθηματικό εκβιασμό, που τάσσεται κατά των αμβλώσεων, καταγγέλοντας τις γυναίκες πως είναι φόνισσες αφού όπως υποστηρίζουν από την στιγμή της σύλληψης υπάρχει κανονικός άνθρωπος, λόγια που δεν ξεστόμιζαν ούτε στον Μεσσαίωνα, μιάς και είναι μεταγενέστερη αντίληψη αυτή.

Το πρώτο βήμα της εκστρατείας τους ήταν ένα συνέδριο στο πολεμικό μουσείο δήθεν επιστημονικό στο οποίο έλαβαν μέρος χριστιανοταλιμπάν, χρυσαυγίτες και διαφόρων ειδικοτήτων ψεκασμένοι γιατροί προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσουν μέσα από μία μεταφυσική οδό πως η άμβλωση είναι ανθρωποκτονία, δημιουργεί σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα στην γυναίκα και βεβαίως πως είναι όπλο εξολόθρευσης του ελληνικού έθνους. Στην συνέχεια, έκαναν σύμμαχο τους την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας και αποφάσισαν να καθιερώσουν «Ημέρα αγέννητου παιδιού» την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, υποτίθεται συσχέτιση με την γέννηση του κρινανθρώπου. Προφανώς, θα έβρισκαν άκρη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αφού ο σεξιστικός λόγος δίνει και παίρνει στα ΜΜΕ χωρίς κανέναν φραγμό, πέρα από την πίεση φεμινιστριών και αλληλέγγυων εργαζόμενων, προπαγανδίζοντας την «Ημερα» με ένα μισογύνικο και ελεεινό πρωτοσέλιδο από την πάλαι ποτέ ακδροδεξιά αθλητική εφημερίδα «Sportime». Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί την μόλυνση της κοινωνίας.

Στις 13 Γενάρη, κάποιοι γνωστοί άγνωστοι στην ΣΤΑ.ΣΥ έδωσαν άδεια στους ψεκασμένους να τοποθετήσουν αφίσες σε 17 στάσεις του μετρό για 14 ημέρες με εικόνα ένα έμβρυο λίγο πριν βγει από την κοιλιά της μάνας του και κάτι ψέματα γραμμένα γύρω του. Ούτε ο πρόεδρος της ΣΤΑ.ΣΥ ούτε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών γνωρίζει κάτι γι’ αυτό λες και είναι τόσο εύκολο να βάλεις αφίσες στο μετρό. Μετά από χιλιάδες αντιδράσεις του «κανονικού» κομματιού της κοινωνίας οι αφίσες κατέβηκαν, αλλά είναι ξεκάθαρο πως γνώριζαν ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, δεν έχουμε φτάσει ακόμη πάτο. Ο στόχος τους ήταν να δείξουν ότι έχουν δύναμη και μηχανισμούς του κράτους διπλα τους και το κυριότερο από όλα να ξεκινήσουν διάλογο, ξεσηκώνοντας όλα τα ζόμπι πως υπάρχει οργάνωση και γι’ αυτά, γκρινιάζοντας την επομένη υποτίθεται/και καλά πως είναι αντισυνταγματικό το κετέβασμα των αφισών.

Η πλάγια στήριξη της κυβέρνησης είναι φανερή. Δηλώσεις στελεχών της κάνουν λόγο για ηθικό ζήτημα ή  δείχνουν ανησυχία για την πορεία του «δημογραφικού προβλήματος» και που σε τι ξεπεσμό θα πέσει ο αριθμός των Ελλήνων πια. Να πούμε όμως και μεις πως δημογραφικό πρόβλημα υπάρχει μόνο σε μυαλά που πιάνουν όλο το φάσμα του πατριώτη μέχρι τον εθνικιστή, ειδάλλως δεν υφίσταται ούτε υπογεννητικότητα ούτε δημογραφικό πρόβλημα. Να πούμε ακόμη πως έχουν την στήριξη και φασιστών και συγκεκριμένα της Δήμητρα-Ινες Αγγελή-Λυκούδη, δημοτικό σύμβουλο του Μπακογιάννη και γενική γραμματέα της ανώτατης συνομοσπονδίας πολυτέκνων, οργάνωση που συμμετέχει στην κίνηση «Αφήστε με να ζήσω». Η εν λόγω φασίστρια συμμετείχε σε φασιστοσύναξη το 2011 κατά μεταναστών το οποίο πήρε τον δρόμο του προγκρόμ κάνοντας δηλώσεις «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει» ενώ προ ολίγων μηνών πήρε θέση υπερ του κλεισίματος του πακιστανικού σχολείου.

Λοιπόν, για να τελειώνουμε με όλα αυτά το θέμα έχει λήξει εδώ και 34 χρόνια. Δεν θα σας αφήσουμε ούτε πιθαμή χώρου να αμφισβητήσετε την αυτοδιάθεση του σώματος μας και να εμβολιάζετε την κοινωνία με μίσος κατά των γυναικών. Δεν θα αφήσουμε καμία γυναίκα να υποστεί ούτε ίχνος από τον ψυχολογικό πόλεμο που έχετε κηρύξει, δεν θα αισθανθούμε ούτε στο ελάχιστο ενοχή για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε το σώμα μας, δεν θα ανεχτούμε καμία στοχοποίηση από κανέναν μισογύνη όση εξουσία και αν κουβαλάει πάνω του και τέλος θα σπάσουμε τις αλυσίδες έναν έναν τον κρίκο που μας κρατούν ως μηχανές αναπαραγωγής του έθνους, του Κράτους και του Κεφαλαίου, μέχρι να εξαφανιστούν από προσώπου γης.

Δικό μας το σώμα, δική μας η επιλογή
-Η μητρότητα είναι επιλογή, όχι υποχρέωση
Μηδενική ανοχή στο σεξιστικό άρθρο 31 του Νόμου 3418/2005, σύμφωνα με το οποίο «ο ιατρός μπορεί να επικαλεσθεί τους κανόνες και τις αρχές της ηθικής συνείδησής του και να αρνηθεί να εφαρμόσει ή να συμπράξει στις διαδικασίες τεχνητής διακοπής κύησης, εκτός εάν υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για τη ζωή της εγκύου ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της υγείας της»
– Απαιτούμε οι εκτρώσεις να είναι προσβάσιμες για όλες τις γυναίκες, να είναι δωρεάν, ασφαλείς και να καλύπτονται πλήρως από το κράτος
– Υποχρεωτική σεξουαλική διαπαιδαγώγιση και ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις μορφές αντισύλληψης για όλες τις γυναίκες

https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/OMADA-GYNAIKVN-1024x786.pnghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/OMADA-GYNAIKVN-300x300.pngRocinanteΑνακοινώσειςΟμάδα Γυναικών
Έχουν βαλθεί να μας ταλαιπωρούν υπερσυντηρητικοί εθνικόφρονες και δεν μας αφήνουν στην ησυχία μας να ζήσουμε την ζωή μας χωρίς να ασχολούμαστε μαζί τους. Εδώ και αρκετό καιρό έχουν δημιουργήσει την κίνηση «Αφήστε με να ζήσω», ονομασία γεμάτη συναισθηματικό εκβιασμό, που τάσσεται κατά των αμβλώσεων, καταγγέλοντας τις γυναίκες πως...