Εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι-ες στον κλάδο του εμπορίου προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις απαιτώντας να είναι κλειστά τα μαγαζιά τις Κυριακές. Ένα αίτημα που αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για τα αφεντικά του εμπορίου καθώς οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων δεν τους επιτρέπουν να δημιουργήσουν ένα εργασιακό περιβάλλον τύπου season όπου το κατάστημα θα είναι ανοιχτό όλες τις μέρες και ώρες της εβδομάδας υποτιμώντας σταδιακά όλα τα κεκτημένα δικαιώματα του κλάδου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πήρε θέση υπέρ του Κεφαλαίου και ψήφισε τον νόμο 4472/2017 δηλαδή το άνοιγμα 32 Κυριακών την θερινή περίοδο σε «τουριστικές ζώνες» που αυθαίρετα ορίζει. Με αυτόν τον τρόπο τα ωράρια που κρατάνε σταθερά οι εργαζόμενοι του εμπορίου μεταμορφώνονται αυτόματα σε λάστιχο, διακινδυνεύοντας όλες τις εργασιακές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα που ορίζουν τα αφεντικά με το Κράτος γι’ αυτό και κάθε εργατική αντιπαράθεση μαζί τους λειτουργεί ως εμπόδιο στις ορέξεις τους.

Στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις οι περισσότεροι εργαζόμενοι έκλεισαν τα καταστήματα εξαγριωμένοι, φωνάζοντας ότι οι συνθήκες έχουν δυσκολέψει ακόμα περισσότερο καθώς ο μισθός μειώνεται και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Οι λευκές νύχτες, οι κόκκινες Δευτέρες, οι μαύρες Παρασκευές λειτουργούν ακριβώς ως πύλη για την πλήρη απελευθέρωση των ωραρίων για ένα νέου τύπου περιβάλλον σκλαβιάς με περιτύλγμα από επικοινωνιακά τρικ και ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Ο κλάδος του Εμπορίου καλεί σε απεργία και δεν έχουμε παρά να τον στηρίξουμε! Απέναντι σε κάθε πίεση που ασκούν οι εργοδοσίες σε συνεργασία με το Κράτος, η εργατική διεκδίκηση και η εργατική αλληλεγγύη είναι εκεί και παίρνουν θέση!

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει την εργατική διαδήλωση για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας την Πέμπτη (13/7) στις 18.00 και την απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 16 Ιουλίου στις 10 π.μ στην Ερμού.

-ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

-ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΤΕΡΓΩΝ

-ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ

RocinanteΑνακοινώσεις
Εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι-ες στον κλάδο του εμπορίου προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις απαιτώντας να είναι κλειστά τα μαγαζιά τις Κυριακές. Ένα αίτημα που αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για τα αφεντικά του εμπορίου καθώς οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων δεν τους επιτρέπουν να δημιουργήσουν ένα εργασιακό περιβάλλον τύπου season όπου το...