Για 6η μέρα συνεχίζεται η απεργία των καθαριστριών των Ο.ΣΥ. που διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή δεδουλευμένων τους αλλά και την πλήρη καταστρατήγηση εργασιακών τους δικαιωμάτων. Οι μετανάστριες στη πλειοψηφία τους καθαρίστριες, δεν σταματούν τον αγώνα που ξεκίνησαν πριν μερικούς μήνες στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού και μέσω κινητοποιήσεων τόσο στον εργολάβο και τα γραφεία των Ο.ΣΥ., όσο και στο αμαξοστάσιο με απεργιακούς αποκλεισμούς του χώρου, παραμένουν να διεκδικούν τα αυτονόητα.

Την ίδια στιγμή η εργολάβος εταιρία, Link Up,  στρέφεται προς την αστική δικαιοσύνη, στοχοποιώντας τις εργαζόμενες και απαιτώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών από τη μεριά του, λειτουργώντας πάντα με δυο μέτρα και δυο σταθμά και πάντα προς όφελος του Κεφαλαίου, δεν προσφέρει καμία βοήθεια στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών να συστήσουν δικό τους σωματείο, αφήνοντάς τις βορά στις ορέξεις του αφεντικού τους, αφού δεν μπορούν να έχουν νόμιμη εκπροσώπηση και νομικά δικαιώματα. Παράλληλα, ο ΔΣΑ αποφασίζει με εξαιρετικά γρήγορα αντανακλαστικά να δώσει άδεια εξαίρεσης στους δικηγόρους της εργολαβικής εταιρίας των καθαριστριών, ώστε να πραγματοποιηθεί η δίκη και να κατασταλεί η απεργία των καθαριστριών.

Καθόλου δεν εκπλησσόμαστε ωστόσο με τη μεροληψία αυτή του ΔΣΑ. Πρόκειται για τον ίδιο Σύλλογο που έσπευσε επίσης να δώσει άδεια εξαίρεσης από την αποχή τους στους δικηγόρους της δίκης της ΧΑ, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση του δολοφόνου Ρουπακιά. Τον θυμόμαστε και λίγο παλιότερα να τάσσεται ανερυθρίαστα υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα του 2015, διαγράφοντας έτσι ξεκάθαρα το ταξικό του στίγμα.

– Να μην αφήσουμε την εργολαβική εταιρία να αυθαιρετήσει εις βάρος αγωνιζόμενων γυναικών!

– Καταβολή των απλήρωτων μισθών των αγωνιζόμενων καθαριστριών και πλήρη αποκατάσταση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τους!

Όλες και όλοι, την Πέμπτη 12/5 στα Δικαστήρια Ευελπίδων, στη 13:00, στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών των Ο.ΣΥ.

rocinante

RocinanteΑνακοινώσεις
Για 6η μέρα συνεχίζεται η απεργία των καθαριστριών των Ο.ΣΥ. που διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή δεδουλευμένων τους αλλά και την πλήρη καταστρατήγηση εργασιακών τους δικαιωμάτων. Οι μετανάστριες στη πλειοψηφία τους καθαρίστριες, δεν σταματούν τον αγώνα που ξεκίνησαν πριν μερικούς μήνες στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού και μέσω κινητοποιήσεων τόσο...