Η κυβέρνηση των ιδεοληπτικών σοσιοπαθών ακροδεξιών κοινωνικά αγράμματων της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον  γελοίο πρωθυπουργό της που κάθε μέρα μέσα στη χαρά ανακαλύπτει και κάτι καινούριο από τον πραγματικό κόσμο (πότε ότι κάποιοι άνθρωποι ζουν από το μισθό τους και πότε ότι κάποιοι μπαίνουν ακόμα και σε λεωφορεία) και βαστάζο το συμπλεγματικό δυστυχισμένο ιδρυματισμένο ανθρωπάκι στο υπουργείο Αστυνομίας, ξεπέρασε ακόμα και τον πιο σκοτεινό εαυτό της σε αυταρχισμό με την απαγόρευση συναθροίσεων που κήρυξε για το τριήμερο από 15 έως 17 Νοέμβρη.

Είναι οι ίδιοι αυτοί μασκαράδες που εδώ και οκτώ μήνες δεν έχουν δώσει μισό ευρώ για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, μοιράζοντας λεφτά σε ιδιωτικές κλινικές, ΜΜΕ και «μεγάλους περιπάτους» ως μέρισμα στην εταιρείας τους.
Οι ίδιοι αυτοί τσαρλατάνοι που αφήνουν όλη την παραγωγή ανοιχτή, ακόμα και στις βιομηχανικές ζώνες που αποτελούν παγκόσμια την πρώτη εστία μετάδοσης του κορωνοϊού, και τους εργοδότες ελεύθερους από οποιαδήποτε υποχρέωση προστασίας των εργαζομένων, που στοιβάζουν τους ανθρώπους που πηγαίνουν στη δουλειά τους σα σαρδέλες στα μειωμένα δρομολόγια των λεωφορείων και μετά απαγορεύουν την κυκλοφορία στις 9 το βράδυ, ακόμα και στους ασθενείς, και κουνάνε το δάκτυλο στην κοινωνία.
Οι ίδιοι αυτοί λωποδύτες που απαιτούν κοινωνικό σιωπητήριο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και την ίδια στιγμή νομοθετούν τα πιο αντιδραστικά μέτρα περιστολής των εργατικών δικαιωμάτων, νομιμοποιούν το 10ωρο, προστατεύουν με νόμο την απεργοσπασία και δέρνουν όποιον βρουν μπροστά τους.

Όλοι αυτοί οι βλαμμένοι, που έβαλαν στόχο να κερδίσουν το Νόμπελ Ιατρικής, ως οι πρώτοι στον κόσμο που αντιμετώπισαν έναν ιό με την αστυνομία, νομίζουν ότι απευθύνονται σε χάνους που δεν καταλαβαίνουν ότι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Το μόνο που τους απασχολεί είναι να εκμεταλλευθούν την υγειονομική κρίση που έχει δημιουργηθεί για να ενισχύσουν τη θέση τους μέσα στον κοινωνικό ανταγωνισμό. Για να διαλύσουν τα εργατικά δικαιώματα και να εγκαθιδρύσουν ένα μόνιμο αυταρχικό κράτος.

Ολόκληρη η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία είναι ένα οργανωμένο φιάσκο, το οποίο η ακροδεξιά προσπαθεί να κρύψει κάτω από τα κλομπ και τη σκόνη των χημικών που ρίχνει η αστυνομία της.

Για όλα αυτά, η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε θεωρεί ότι έχει πρωταρχική σημασία να οργανωθεί ένα κοινωνικό τείχος απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία, που θα προστατεύει ταυτόχρονα τη δημόσια υγεία και τα κοινωνικά δικαιώματα. Για εμάς, κομβική στιγμή για αυτό αποτελούσε και αποτελεί η οργάνωση της απεργίας της 26ης Νοέμβρη, όταν κανένας χώρος δουλειάς και κανένα λάπτοπ δεν πρέπει να ανοίξει και το κίνημα των εργαζομένων, των ανέργων και των ζωών σε αναστολή οφείλει να βροντοφωνάξει την παρουσία του με κάθε δυνατό τρόπο.

Η φασιστική έμπνευση της ακροδεξιάς κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συναθροίσεις «τεσσάρων και ατόμων» από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου, διαταγή που παραβιάζει τους ίδιους τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας τους, θέτει ωστόσο άμεσα την ανάγκη να υπάρξει απάντηση σε αυτό το αυταρχικό όργιο που στήνεται στο όνομα της δημόσιας υγείας.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου με ολιγομελές μπλοκ, το οποίο θα σπάει συμβολικά και πραγματικά την απαγόρευση, αναλαμβάνοντας συλλογικά τις συνέπειες και την ευθύνη για αυτό. Τα μέλη της οργάνωσης θα τηρούν τις αποστάσεις και θα φορούν μάσκες και από την πλευρά μας δεν καλούμε κανέναν και καμία άλλον/η να διαδηλώσει μαζί μας.

Καλούμε όλες τις οργανώσεις του μαζικού και του εργατικού κινήματος να πράξουν ανάλογα και καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες και όλη την κοινωνία να εργαστούν από σήμερα για επιτυχημένη, δημόσια και κοινωνικά αποτελεσματική απεργία στις 26 Νοεμβρίου που θα αποτελέσει την αρχή της συντριβής της θανατικής πολιτικής της κυβέρνησης ενάντια στην υγεία, τους εργαζόμενους και την εκπαίδευση.

-Προστατεύουμε τη δημόσια υγεία από τις κυβερνητικές πολιτικές του θανάτου

-Αμυνόμαστε απέναντι στην επιχείρηση εγκαθίδρυσης αστυνομικού αυταρχικού κράτους στο όνομα της πανδημίας

-Απαιτούμε άμεση διακοπή της παραγωγής σε τομείς που δεν είναι πρώτης ανάγκης, με παράλληλη απαγόρευση των απολύσεων και παροχή επιδόματος ίσου με τον μισθό σε όσους δεν δουλεύουν. Αναγκαστικά μέτρα προστασίας  των εργαζομένων που δουλεύουν με επιβάρυνση της εργοδοσίας

-Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στη δημόσια υγεία, ενίσχυση της υποδομής των δημόσιων νοσοκομείων, άμεση και αναγκαστική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, πλήρης υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού

-Ακύρωση όλων των αντεργατικών νόμων της εποχής της πανδημίας

-Εκκένωση των στρατοπέδων των προσφύγων και ασφαλή μεταφορά τους σε ξενοδοχεία και άδεια σπίτια. Άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών σε όλη τη χώρα.

-Παροχή από το κράτος όλων της υλικοτεχνικής υποδομής για να πραγματοποιείται η διαδικτυακή υποκατάσταση της εκπαίδευσης χωρίς κόστος για τα παιδιά και τους γονείς τους

-Ουσιαστική πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και εξοπλισμός με οχήματα για μεγαλύτερη αύξηση των δρομολογίων

-Συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 26ης Νοέμβρη με συνολικό περιεχόμενο ενάντια στις πολιτικές του κράτους και του κεφαλαίου μέσα στην πανδημία

https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/rocinante-logo-e1552663831502.jpghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/rocinante-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Η κυβέρνηση των ιδεοληπτικών σοσιοπαθών ακροδεξιών κοινωνικά αγράμματων της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον  γελοίο πρωθυπουργό της που κάθε μέρα μέσα στη χαρά ανακαλύπτει και κάτι καινούριο από τον πραγματικό κόσμο (πότε ότι κάποιοι άνθρωποι ζουν από το μισθό τους και πότε ότι κάποιοι μπαίνουν ακόμα και σε λεωφορεία)...