Ανακοίνωση της Κλαδικής Ένωσης Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση εξακολουθεί εμμονικά να επιβάλλει με κάθε τρόπο το αφήγημα Νόμος και Τάξη τόσο μέσα όσο και έξω από τις σχολές μας. Την ίδια στιγμή που κόσμος νοσηλεύεται σε διαδρόμους νοσοκομείων εκτός Μ.Ε.Θ., χειρουργεία και σοβαρές επεμβάσεις καθυστερούν (μάλλον όχι για μέλη της κυβέρνησης) και οι εργαζόμενοι/ες εξακολουθούν να συνωστίζονται μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το ελληνικό κράτος  επιλέγει φυσικά να ενισχύσει την αστυνομία με μεταφορικά μέσα, προσλαμβάνει μπάτσους για να υπάρχουν παντού και ταυτόχρονα τους εγκαθιστά και μέσα στους χώρους των πανεπιστήμιων δημιουργώντας αστυνομικό πανεπιστημιακό σώμα.

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Καταστολής δήλωσε πως από τις 15 Απριλίου και μετά θα εισβάλλουν στις σχολές οι πρώτες Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, οι οποίες προς το παρόν θα απαρτίζονται από μπάτσους που ανήκουν ήδη σε διάφορα σώματα της αστυνομίας. Η Ο.Π.Π.Ι., για χάρη της οποίας θα γίνει πρόσληψη 1.000 αστυνομικών, πρόκειται να αποτελέσει την αστυνομική μονάδα φύλαξης των πανεπιστημίων η οποία θα υπάγεται στην ΕΛ.ΑΣ., θα έχει πάνω της γκλοπ και χειροπέδες ενώ θα μπορεί να ασκεί αυτεπάγγελτη δίωξη και θα έχει προανακριτικά καθήκοντα. Ταυτόχρονα ονειρεύονται διαγραφές φοιτητών/ριών με όριο φοίτησης, επιβολή βάσης εισαγωγής, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, έλεγχο εισόδου στα πανεπιστήμια καθώς και αυστηρότερο πειθαρχικό δίκαιο.

Όπως είναι ξεκάθαρο γίνεται μία ολομέτωπη επίθεση του Κράτους προς τους/ις φοιτητές/ριες καθώς θα δημιουργηθεί ένα αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο μέσα στο οποίο θα διώκεται οποιοσδήποτε συνδικαλιστικός αγώνας, οι φοιτητές/ριες θα αντικρίσουν ένα αποστειρωμένο περιβάλλον υπό το κλίμα του φόβου και οποιοσδήποτε αγώνας και διεκδίκηση  πρόκειται να κατασταλούν. Είναι γνωστό άλλωστε το αφήγημα της «ασφάλειας» και της «πάταξης της ανομίας». Η επίθεση αυτή στοχεύει και στην ενίσχυση των ταξικών φραγμών με τις διαγραφές των ήδη υπαρχόντων φοιτητών/τριών αλλά και τον αποκλεισμό χιλιάδων επερχόμενων. Και όλα αυτά σε μία περίοδο κατά την οποία δεν βρίσκονται καν οι φοιτητές/ριες μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Και ακριβώς αυτή τη συνθήκη εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση νομίζοντας πως θα περνάει ανενόχλητη νομοσχέδια.

Αντικρίσαμε εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές και το προηγούμενο διάστημα,  πριν ακόμα από την επίσημη εφαρμογή του νομοσχεδίου, με τους μπάτσους να εισβάλλουν στον προαύλιο χώρου της ΑΣΣΟΕ, του Πολυτεχνείου αλλά και την βίαιη εκκένωση της κατάληψης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου καθώς και την εισβολή των μπάτσων στον προαύλιο χώρο του κάποιες εβδομάδες νωρίτερα. Και όλα αυτά φυσικά με την συνενοχή των πρυτανικών αρχών. Λίγες μέρες νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο πρύτανης του Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής, έδωσε άδεια στους μπάτσους να εισβάλλουν ξανά στην κατάληψη της πρυτανείας που κρατάει μέχρι σήμερα. Αλλά και στο Πολυτεχνείο Κρήτης την προηγούμενη εβδομάδα εκκενώθηκε ο χώρος του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού με εντολή  της διοίκησης του Πολυτεχνείου.

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν ως Κλαδική Ένωση Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε καλούμε στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Πέμπτης στη 1μμ στα Προπύλαια, στην πλατεία αγοράς στα Χανιά, και την πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, την ίδια ώρα. Ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως, το φοιτητικό κίνημα πρέπει να οργανωθεί μέσω μαζικών γενικών συνελεύσεων, να αποτρέψει την εφαρμογή του νομοσχεδίου και να απαντήσει δυναμικά απέναντι στις επιθέσεις του Κράτους. Όλες και όλοι μαζί, φοιτητές/ριες και εργαζόμενοι/ες να οργανωθούμε και να προτάξουμε τα συμφέροντα της τάξης μας απέναντι στην αυταρχική πολιτική της Κυβέρνησης. Να μην αφήσουμε κανέναν μπάτσο να μπει στα ιδρύματα μας! Να κάνουμε τους χώρους των πανεπιστημίων χώρους ελεύθερης διακίνησης ιδεών και χώρους αγώνα!

  • Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές
  • Ούτε μια διαγραφή φοιτητή/τριας
  • Καμία εγκατάσταση καμερών και face control στις σχολές
  • Καμία θέσπιση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, κανένα όριο φοίτησης
  • Ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη να ανατραπεί
  • Κανένας αποκλεισμός από την εκπαίδευση
  • Κάτω τα πειθαρχικά

 

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Εκπαίδευσης
Ανακοίνωση της Κλαδικής Ένωσης Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση εξακολουθεί εμμονικά να επιβάλλει με κάθε τρόπο το αφήγημα Νόμος και Τάξη τόσο μέσα όσο και έξω από τις σχολές μας. Την ίδια στιγμή που κόσμος νοσηλεύεται σε διαδρόμους νοσοκομείων εκτός Μ.Ε.Θ.,...