Εδώ και δύο χρόνια η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διπλή δίνη. Από τη μία ένας επικίνδυνος ιός σε πανδημία, απέναντι στον οποίον η ανθρωπότητα όφειλε –και στην συντριπτική της πλειονότητα το έκανε- να απαντήσει με αλληλεγγύη και συλλογική κοινωνική αυτοπροστασία. Από την άλλη, οι πολιτικές του Κεφαλαίου, σε παγκόσμιο επίπεδο, που από την αρχή προσανατολίστηκαν στο να αποκομίσουν από την πανδημία το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος, χωρίς να απασχολείται διόλου με το κόστος σε ζωές. Ειδικά τους τελευταίους μήνες, σε όλον τον κόσμο, το Κεφάλαιο έχει ανοιχτά σταματήσει ακόμα και να συζητά μέτρα προστασίας των κοινωνιών και των εργαζομένων, απαιτώντας να συνεχίσει να δουλεύει ο καπιταλισμός ακόμα και με ασθενείς ανθρώπους.

Το αποτέλεσμα των καπιταλιστικών πολιτικών αυτά τα δύο χρόνια είναι απτό: η πανδημία συνεχίζει, ο ιός εξελίσσεται, οι άνθρωποι δεν σταματούν να πεθαίνουν. Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως συνυφασμένη με τις κεντρικές επιλογές που έκανε το Κεφάλαιο τον τελευταίο χρόνο: αποκλεισμός των φτωχότερων χωρών από τα εμβόλια (κάτι που οδηγεί σε συνεχείς μεταλλάξεις του ιού), προστασία των κερδών των ιδιωτικών φαρμακοβιομηχανιών, μηδενικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των κοινωνιών.

Στην Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση και το Κράτος εγγράφονται αναμφισβήτητα στη διεθνή αναζωπύρωση της ακροδεξιάς και του αυταρχισμού, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Επί δύο χρόνια η κυβέρνηση όχι απλά αρνήθηκε να ενισχύσει την διαλυμένη εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια δημόσια υγεία, αλλά έκανε ανοιχτά μπίζνες με κλινικάρχες, ιδιωτικό κεφάλαιο και ΜΜΕ, προκειμένου να εξέλθει από την πανδημία (αδιάφορο πότε) με ευνοϊκότερο κοινωνικό συσχετισμό δυνάμεων για το Κεφάλαιο. Την ίδια στιγμή, παρίστανε ότι βρισκόταν σε πόλεμο με τους λεγόμενους «αρνητές», με τους οποίους την συνδέει η απολύτως κοινή αντίληψη της ατομικής ευθύνης και του μίσους για την κοινωνία.

Κι ενώ προσφέρει γη και ύδωρ στην εργοδοσία, αφήνει να συρρικνώνεται κι άλλο το εργατικό εισόδημα, σφυρίζει κλέφτικα  στο κύμα ακρίβειας στα βασικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης, χαντακώνει τη ζωή και την υγεία μας με αντιεπιστημονικά πρωτόκολλα, τσακίζει περεταίρω τα δικαιώματά μας με άθλιες και κατάπτυστες τροπολογίες όπως η τελευταία του Χατζηδάκη!

Απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο κυβέρνησης και κεφαλαίου, που έχει ως στόχο την κερδοφόρα καπιταλιστική ανάπτυξη, παίζοντας στα ζάρια τη ζωή και την υγεία του κόσμου της εργασίας, να απαντήσουμε με την οργάνωση της αντίστασής μας για το τσάκισμα της πολιτικής τους και την ανατροπή τους!

Έχει έρθει από καιρό η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει και συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι πρωτοβουλίες των υγειονομικών και οι οργανώσεις του κοινωνικού κινήματος για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα

  • Στήριξη του Ε.Σ.Υ. με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και του μαζικού εμβολιασμού.
  • Επίταξη της ιδιωτικής υγείας. Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία. Άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων.
  • Δωρεάν PCR τεστ σε όλες/όλους. Διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκής χρόνος καραντίνας πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων.
  • Μέτρα προστασίας στα σχολεία και χώρους εργασίας. Ενίσχυση των Μ.Μ.Μ., αύξηση δρομολογίων. Αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης από τον Ε.Ο.Δ.Υ..
  • Άμεση απόσυρση των τροπολογιών Χατζηδάκη.
  • Αυξήσεις σε μισθούς, μείωση ωρών εργασίας- Υπογραφή αξιοπρεπούς Σύμβασης Εργασίας. 

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Εδώ και δύο χρόνια η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διπλή δίνη. Από τη μία ένας επικίνδυνος ιός σε πανδημία, απέναντι στον οποίον η ανθρωπότητα όφειλε –και στην συντριπτική της πλειονότητα το έκανε- να απαντήσει με αλληλεγγύη και συλλογική κοινωνική αυτοπροστασία. Από την άλλη, οι πολιτικές του Κεφαλαίου, σε...