Ανακοίνωση – κάλεσμα του τοπικού τμήματος Θεσσαλονίκης στην αντιφασιστική συγκέντρωση του Σαββάτου

Στις 28/9 μέλη Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ δέχτηκαν δολοφονικού χαρακτήρα επίθεση από ακροδεξιούς μαθητές (και όχι μόνο) κατά τη διάρκεια παρέμβασης ενάντια στην επιβολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για πρόσβαση στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιηθεί με την υλική-και όχι μόνο-υποστήριξη εθνικιστικών μορφωμάτων της πόλης, έξω από το χώρο στον οποίον στεγάζονται το 1ο και το 2ο ΕΠΑ.Λ Σταυρούπολης. Από την ωμή βία των φασιστών, δεν γλίτωσαν και μαθητές/τριες του σχολείου, που κατήγγειλαν σε ΜΜΕ το περιστατικό. Η ηχηρή απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος ήρθε άμεσα, με την πραγματοποίηση αντιφασιστικής συγκέντρωσης στη πλατεία Τερψιθέας της Σταυρούπολης, και έπειτα διαδήλωσης στη γειτονιά με πάνω από 4.000 αντιφασίστες/στριες στο δρόμο.

Γίνεται ξεκάθαρο πως ο φασισμός δεν εξαφανίστηκε από την κοινωνία με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο την 7η Οκτώβρίου του 2020.Ο αγώνας ενάντια στον εθνικισμό και το ρατσισμό συνεχίζεται, και η επαγρύπνηση ενάντια στο φασιστικό κτήνος παραμένει αναγκαία μέχρι να τελειώσουμε μια και καλή με τα τάγματα εφόδου.

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τις γειτονιές και τους χώρους εργασίας μας.

Το τοπικό τμήμα Θεσσαλονίκης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε καλεί και στηρίζει την αντιφασιστική συγκέντρωση στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στις 17:30 το Σάββατο 2 Οκτωβρίου.

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση - κάλεσμα του τοπικού τμήματος Θεσσαλονίκης στην αντιφασιστική συγκέντρωση του Σαββάτου Στις 28/9 μέλη Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ δέχτηκαν δολοφονικού χαρακτήρα επίθεση από ακροδεξιούς μαθητές (και όχι μόνο) κατά τη διάρκεια παρέμβασης ενάντια στην επιβολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για πρόσβαση στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η επίθεση αυτή πραγματοποιηθεί με την...