Η ζωή του αναρχικού Γιάννη Μιχαηλίδη, μετά από 60 μέρες απεργίας πείνας, βρίσκεται σε οριακό σημείο. Η ευθύνη για τις πιθανές μόνιμες βλάβες στην υγεία του ή το θάνατό του πέφτουν στην συμμορία των καθαρμάτων που κυβερνά, από κοινού με την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη. Η τελευταία, μέσω του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, αποφάσισε ότι ο Μιχαηλίδης παρ’ όλο που έχει εκτίσει τις ποινές που του έχουν επιβληθεί και σύμφωνα με βάση το νόμο συγχώνευσης των ποινών μπορεί να αποφυλακιστεί, εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για τέλεση νέων αδικημάτων ως υποστηρικτής ληστειών τραπεζών! Έχουμε εδώ ένα εντυπωσιακά βάρβαρο και κατασταλτικό σκεπτικό παράτασης της ποινής ενός ανθρώπου λόγω των σκέψεών του κι όχι εξαιτίας της τέλεσης κάποιας πράξης.

Πέρα από το γεγονός ότι θεωρούμε εγκληματία όχι όποιον ληστεύει μια τράπεζα, αλλά όποιον την ιδρύει, για να θυμηθούμε τον Μπρέχτ (που μάλλον θα τελούσε υπό κράτηση στον καιρό του, άμα έπεφτε στην κρίση των παραπάνω πλημμελειοδικών), πέρα από το αν μας βρίσκουν σύμφωνους/ες ή όχι ο τρόπος πολιτικής δράσης του απεργού πείνας στο παρελθόν, γεγονός είναι ότι η παράταση της ποινής του έχει ξεκάθαρα πολιτικό περιεχόμενο και το σώμα του μετατρέπεται από την κυβέρνηση σε ένα πεδίο που δείχνει τη χυδαία της πυγμή. Την ίδια ώρα ο ευνοούμενός της Λιγνάδης, παρότι καταδικάστηκε ως βιαστής ανήλικων αφήνεται προκλητικά ελεύθερος. Αυτή η κραυγαλέα αντιφατική εικόνα των δύο μέτρων και σταθμών είναι αρκούντως εύγλωττη για το πολιτικό περιεχόμενο των δικών και για την περιβόητη ανεξαρτησία της αστικής δικαιοσύνης.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση/αποφυλάκιση του αναρχικού Γιάννη Μιχαηλίδη χωρίς όρους. Η ζωή και η υγεία του είναι κυριολεκτικά στο μεταίχμιο και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια από το να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να το πράξει. Το εργατικό και το αντικαπιταλιστικό κίνημα είναι αυτά που μπορούν να το επιβάλλουν. Η εκδικητική παράταση του εγκλεισμού του Μιχαηλίδη στις φυλακές είναι ένα ωμό πολιτικό έγκλημα, η απελευθέρωσή του, και δεδομένου της κατάστασης υγείας του, είναι η μοναδική επιλογή που υπάρχει για εκείνον και για εμάς.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί στη συγκέντρωση και πορεία για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Γιάννη Μιχαηλίδη, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος, την Πέμπτη 21/07 στις 7 μ.μ..

RocinanteΑνακοινώσεις
Η ζωή του αναρχικού Γιάννη Μιχαηλίδη, μετά από 60 μέρες απεργίας πείνας, βρίσκεται σε οριακό σημείο. Η ευθύνη για τις πιθανές μόνιμες βλάβες στην υγεία του ή το θάνατό του πέφτουν στην συμμορία των καθαρμάτων που κυβερνά, από κοινού με την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη. Η τελευταία, μέσω του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών...