Ο συνάδελφος μας Νίκος Σκούφογλου είναι ο μοναδικός γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός» όπου ο διοικητής του αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασης εργασίας, ενώ ήταν σε παράταση ειδικότητας (ορθοπεδική). Ουσιαστικά πρόκειται για μια απόλυση και μάλιστα εκδικητική, καθώς ο συνάδελφος εναντιώθηκε στις ελλείψεις του νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας και στην αυταρχική συμπεριφορά του τότε αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου. Κατηγορήθηκε για την στάση του αυτή για «απείθεια», για  «απρεπή και επιθετική συμπεριφορά», οπότε έγινε περικοπή τόσο του δικού του μισθού όσο κι ενός ακόμη συναδέλφου. Ακολούθησαν κινητοποιήσεις ενάντια σ’ αυτήν την απόφαση και ως συνέπεια ήρθε η σημερινή απόλυση του συναδέλφου από την τωρινή διοίκηση του νοσοκομείου, παρ’ όλο που οι επιστημονικά υπεύθυνοι, ο συντονιστής διευθυντής του Ορθοπεδικού Τμήματος και ο διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα ενέκριναν την παράταση του συναδέλφου. Αντίθετα ο διοικητής του νοσοκομείου δεν έχει καμιά επιστημονική σχέση με το χώρο της υγείας, απλά πρόκειται για ένα γνήσιο στέλεχος του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ., κι ως εκ τούτου θεωρεί ότι μπορεί να αυθαιρετεί, να μην δέχεται κριτική, να απολύει συναδέλφους και να αφήνει ακόμη πιο υποστελεχωμένο το βαριά πληγωμένο Ε.Σ.Υ..

Είμαστε αλληλέγγυοι/ες απέναντι στο συνάδελφο, απαιτούμε να εγκριθεί η παράτασή του στο νοσοκομείο, κάθε απόλυση θα μας βρει απέναντι, όπως και κάθε αυταρχική και δεσποτική διευθυντική συμπεριφορά. Αν κάποιος πρέπει να μείνει μακριά από το χώρο της υγείας αυτός είναι η κυβέρνηση με τα κομματικά της στελέχη.

RocinanteΚλαδικές ΣυνελεύσειςΚλαδική Υγείας
Ο συνάδελφος μας Νίκος Σκούφογλου είναι ο μοναδικός γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών 'Ευαγγελισμός' όπου ο διοικητής του αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασης εργασίας, ενώ ήταν σε παράταση ειδικότητας (ορθοπεδική). Ουσιαστικά πρόκειται για μια απόλυση και μάλιστα εκδικητική, καθώς ο συνάδελφος εναντιώθηκε στις ελλείψεις του νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας...